„Ši knyga nėra vien apie bėgimą, ji labiau yra apie bėgiko gyvenimą. Tie žmonės, kurie nori suprasti, kaip gyvena I. Staškevičius verslininkas arba į jį panašus koks nors kapitalistas irgi gali paskaityti šią knygą ir geriau supras tokio veikėjo pasaulį“, – ketvirtadienį pristatydamas knygą kalbėjo verslininkas.

Jo teigimu, šiuolaikinį ydingą gyvenimą padeda įveikti sveikas pomėgis.

„Maratono lauką“ stengiausi parašyti taip, kad jis galėtų būti žinių šaltinis tam, kam reikia žinių ir savipagalbos priemonė, nes hipodinamiją (nejudrumą – DELFI) ir mūsų šiuolaikinį pilną ydų gyvenimą geriausiai padeda įveikti sveikas pomėgis. Daugeliui tai galėtų būti įkvėpimo šaltinis, stimulas pagalvoti, jeigu tas suknistas kapitalistas gali tai padaryti, kodėl aš negaliu būti sveikesnis, stipresnis, geresnis žmogus ir irgi pabandyti nubėgti maratoną ar kažką panašaus“, – sakė I. Staškevičius.

Nori pirkti gamintojus

Šiuo metu Lenkijoje jo vadovaujama „NDX energija“ valdo kontrolinį konservus ir pusfabrikačius gaminančios Lenkijos bendrovės „Mispol“ akcijų paketą, tačiau žvalgosi ir naujų pirkinių.

„NDX“ neturi rimtų planų kitose teritorijose, mes dirbame Lenkijos rinkoje. Ten matome galimybių, nežinau, kiek aš pats ilgai dirbsiu su tais projektais, bet netgi jeigu nebus visą likusį gyvenimą, man buvo stimulas pasimokyti lenkų kalbos. Šiuo metu esame užmezgę kontaktus dar su keliomis bendrovėmis, kurių įsigijimu domimės. Norėtume savo investicijas Lenkijoje plėsti plataus vartojimo prekių gamybos sektoriuje“, – DELFI po pristatymo sakė I. Staškevičius.

Paklaustas, kodėl nusprendė mokytis lenkų kalbos, jis sakė: „Tik pernai pradėjome ieškoti projektų ir įsigijimo taikinių Lenkijoje, šiemet įsigijome pirmąją bendrovę, kurioje esu stebėtojų tarybos narys. Nesakau, kad be to neįmanoma išsiversti, ten galima susikalbėti ir angliškai, ir rusiškai. Be to, aš ir anksčiau suprasdavau daug ką, kas parašyta buitinėmis temomis, nebūdavo problemų kažko parduotuvėje paprašyti, tačiau norisi šiek tiek geriau pramokti tą kalbą“.

Bėgikai yra linkę į vienatvę

Tuo metu plaukimo pamokų verslininkui prireikė, nes jis nori patobulėti triatlone. Savaitgalį vyksiančiame Vilniaus maratone I. Staškevičius ketina įveikti 50-ąjį maratoną savo gyvenime. Maratonus bėgti jis pradėjo prieš 10 metų.

Į knygos pristatymą susirinkusių žmonių paklaustas, kodėl pasirinko būtent bėgimą, knygos autorius sakė: „Bėgimas yra daug geresnis už visas kitas sporto šakas, tinkamas mėgėjui. Bėgimas yra labai prieinamas, tam nereikia ypatingo pasiruošimo, brangios įrangos, aprangos, narystės sporto klube. Galima išeiti ir bėgti. Bėgimas žmogui suteikia daug labai gerų dalykų: suteikia viską, ką duoda sportas, bėgimas labiau už krepšinį ar futbolą treniruoja širdies kraujagyslių sistemą, leidžia treniruotis vienam arba su draugais, jis yra prieinamas bet kurioje pasaulio vietoje, bet kokiu oru ir bet kuriuo metų laiku“.

Paprašytas įvardyti ir šio sporto minusus, I. Staškevičius teigė: „Iš esmės bėgimas sunkiai suderinamas su rūkimu, tiems, kas rūko, tai turėtų būti minusas. Taip pat bėgikai yra linkę į didesnę arba mažesnę vienatvę. Galima bėgioti būreliu, bet neišvengiamai tenka daug laiko praleisti vienumoje, jeigu nori ko nors pasiekti. Tuomet žmonėms, kuriems sunku būti su savimi, nėra lengva. Kita vertus, tiems, kas įveikia šį iššūkį, tai yra psichoterapijos forma“.

Antrosios knygos rašymui verslininkas skyrė 5 metus.

DELFI primena, kad pirmąją knygą „Kelias į bazę“ I. Staškevičius išleido 2006 m. Tai buvo ne pirmasis jo kūrybinis bandymas. Prieš daugiau nei 20 metų „Moksleivio“ žurnalas išspausdino pirmąjį apsakymą „Senelio žiūronai“, o studijų metais verslininkas bendradarbiavo su dienraščiu „Respublika“. 

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)