Pabandysiu trumpai apie dažniausiai pasitaikančias CV rengimo klaidas:

1. Nereikėtų rengti savo CV ir motyvacinių laiškų vien tik pagal internete siūlomus CV šablonus. Tokiu atveju gaunama daug vienodų gyvenimo aprašymų, kurie iš esmės nesiskiria vienas nuo kito. Taip nesudominate darbdavio ir jūsų CV tiesiog padedamas į krūvą su visais kitais, turinčiais panašios patirties ar sugebėjimų.

2. Jei pretenduojate į konkrečią darbo vietą, reikėtų savo CV išvardinti savo privalumus, gebėjimus, susijusius su siūloma darbo vieta. Pavyzdžiui, ieškoma administratorės, o atsiunčia CV, kuriame nurodoma, kad turi tik padavėjos patirtį. Jei jau neturite darbo patirties, tai bent jau pasidomėkite, kokios savybės ir žinios reikalingos siūlomam darbui.

Galbūt studijų metu esate išklausę tam tikrus dalykus ar praktikos metu įgijote tam tikrų gebėjimų, kurie gali būti naudingi siūlomame darbe. Reikėtų tai savo CV ir atskleisti. Dažniausiai susidaro įspūdis, kad CV surašytas bet kaip, užpildant tik tuščius laukelius. Nepagailėkite laiko ir pastangų, parengiant tokį CV, kuris atitiktų gebėjimus, reikalingus norimam darbui gauti.

Nesiųskite vieno ir to paties CV visur, nes bendra informacija tikrai nedomina darbdavio. Sudominkite darbdavį gebėjimais, reikalingais siūlomam darbui (kaip ir minėjau tie gebėjimai gali būti įgyti studijų, praktikos metu ir panašiai).

3. Kad geriau atskleistumėte savo gebėjimus, nebijokite CV trumpai pristatyti savo darbinės patirties, trumpai nupasakodami darbo pobūdį, nes vien tik pareigos įstaigoje ar įmonėje neatspindi visų jūsų gebėjimų.

4. Taip pat svarbu, kokią nuotrauką pridedate prie CV. Jei pretenduojate į rimtas pareigas, atitinkama turėtų būti ir nuotrauka, nes iš to, kokius jus pamato darbdavys, susiformuoja pirmas įspūdis. Todėl pagalvokite, ką jūsų nuotrauka pasako apie jus (ir ką patys norite ja pasakyti).

Apibendrindama galiu pasakyti, svarbu, jog CV nebūtų parengtas šabloniškai, sudomintų darbdavį ir atskleistų tuos jūsų gebėjimus, kurie būtų naudingi siūlomame darbe.

Kaskart siųsdami savo CV nepatingėkite jį pakoreguoti ir parengti taip, kad jis tiktų darbui, kuris siūlomas. Tuomet tikrai didesnė tikimybė, kad darbdavys jus pastebės kaip tinkamą kandidatą ir pakvies pokalbiui.

Prieš pokalbį naudinga būtų pasidomėti pačia įstaiga, jos veikla, filosofija ir panašiai. Ir svarbu pasiruošti kelis argumentus, kodėl norite dirbti būtent šioje įstaigoje ir kuo galite būti jai naudingas. Taip pat pagalvokite, ką įstaiga ar įmonė gali suteikti jums, ko jūs iš jos tikitės. Ir svarbiausia - pasitikėkite savimi.

Sėkmės darbo paieškose !!!

Kokie Jūsų patarimai? Siųskite juos el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patarimai ieškantiems darbo“ iki birželio 20 d. (imtinai), arba kelkite mūsų sistemoje. Jeigu norite, kad būtų nurodyta Jūsų autorystė, ją parašykite laiške. Geriausių patarimų autoriui padovanosime DELFI Piliečio fondiu šokoladui!!!!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)