„Krizė baigsis birželio 21 d.“, - trečiadienį pareiškė premjeras, kurio nuomone, būtent šį mėnesį „Bloomberg“ indeksas pasieks praėjusių metų rugsėjo lygį ir skolinimasis Lietuvai palengvės.

„Kai kurie požymiai rodo, kad situacija gerėja, bet iš to nereikia daryti labai lengvų optimistinių išvadų. Akivaizdu, kad ekonomikos recesija išlieka šių metų mūsų galvos skausmu, nors toks duomenų gerėjimas suteikia vilčių, kad gali atsiverti lengvesnės galimybės skolintis tarptautinėse rinkose. Tai reiškia, kad galima turėti vilčių finansuoti šiek tiek didesnį deficitą“, - besibaigiant koalicijos frakcijų posėdžiui pareiškė A. Kubilius.

Praėjusių metų rugsėjį Lietuvos Credit Default Swap (CDS) indeksas buvo 188,3, spalį − jau 631,7. Vėliau Lietuvos CDS permainingai kilo ir šių metų vasarį pasiekė 849,9 žymą. Nuo to laiko Lietuvos CDS nuosekliai mažėja ir antradienio duomenimis buvo 389,98.

Posėdį optimistine gaida baigė ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys, kurio teigimu paskutiniąsias dvi savaites pastebima tendencija, kai darbo vietų įsteigiama daugiau nei jų prarandama.

„Yra tam tikrų požymių, keičiasi ir bedarbystės situacija: pirma kartą mes dvi savaites matom, kad darbo vietų steigiama daugiau negu jų prarandama“, - sakė ministras.

Anot Darbo biržos, nedarbas Lietuvoje šiuo metu siekia 8,8 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją