Lietuvos ambasada Ispanijoje praneša, kad pastaruoju metu pradėjo gauti nusiskundimų dėl šioje šalyje veikiančio ECG veiklos.

"Buvome priversti išplatinti pranešimą apie pavojų netekti pinigų, nes vėl gavome prašymų padėti apginti nuo šio katalogo leidėjų", - LŽ pasakojo Lietuvos ambasados Ispanijoje patarėja Audra Čiapienė.

Skaičiuojama, kad į šio katalogo pinkles nuo 1999 metų galėjo patekti maždaug tūkstantis Lietuvos įmonių. Gavusios paštu siūlymą skelbti informaciją apie save kataloge, bendrovės užpildo reikiamą blanką ir išsiunčia jį į Ispaniją, rašo „Lietuvos žinios“.

Siūlymas suformuluotas taip, kad verslininkams susidaro įspūdis, jog informacijos, kuri jau pateikta apie įmonę, atnaujinimas yra nemokamas. Tačiau taip nėra, nes dokumente neaiškiai ir mažu šriftu yra įrašyta, kad tai kainuoja 800-900 eurų.

"Verslininkai neatidžiai perskaito sutartis, o vėliau gauna raštus susimokėti už kataloge patalpintą informaciją. Kai kurie jų gavę sąskaitas išsigąsta ir neturėdami teisinės pagalbos susimoka", - sakė Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas.

Ambasados Ispanijoje specialistai teigia, kad nukentėjusioms įmonėms padėti mažai kuo gali, nes konfliktų kyla dėl pačių verslininkų teisinio neraštingumo - jie neperskaitę kontrakto iki pabaigos jį pasirašo, rašo „Lietuvos žinios“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją