Taip pelikanas Graikijoje iš Prano tapo Pranute, o graikiškai – Frančeska. Lietuvos specialistai siūlė tik vieną būdą nustatyti paukščio lytį – kraujo mėginius siųsti į Vokietiją, bet tam nebuvo laiko.

Atėnų oro uoste „Pakeleivių“ vedėją su laidos herojumi pasitiko ne tik ornitologai, bet ir viena šalies televizijų, kuri parengė siužetą naujienų laidai, teigiama LNK pranešime.

Po skrydžio pelikanė ir LNK televizijos žvaigždė Giedrė Talmantienė leidosi į 600 kilometrų kelionę, kuri buvo paskutinis akcijos „Pelikano byla“ etapas. Senu visureigiu pusiaunakčiais komanda pasiekė Kerkini kaimą prie Bulgarijos sienos. Pelikanė buvo apnakvindinta turizmo informacijos biure – tai buvo paskutinė jos nakvynė nelaisvėje.

Ryte, mojuojant vietinės mokyklos mokiniams, Pranutė buvo paleista pas savus. Tiesa, pirmąsias penkias minutes pelikanė niekur nesiruošė skristi toliau nuo savo transportavimo dėžės. „Teks vežtis namo, - juokavo graikų ornitologai. – Juk čia laisvas paukščio pasirinkimas“.

Prie Kerkini ežero dirbantys vietiniai ornitologai žadėjo stebėti, kaip sekasi gyventi Graikijoje Pranutei – ją iš kitų rožinių pelikanų atskirs iš specialaus žiedo.