„Keturiolika metų buvus politiku, visiškai pasitraukti nelengva. Aktyvus Seimo narys nebebūsiu, bet jei bus sąlygos, jei iškils koks nors klausimas, kad reikės pasisakyti, aš būtinai pasisakysiu", - pirmadienį žurnalistams sakė 83 metų Lietuvos politikos veteranas.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį sutiko nutraukti parlamentaro įgaliojimus nuo birželio 1 dienos. K.Bobelis paaiškino pageidaujantis baigti knygą apie VLIK, kuriam yra vadovavęs, kai emigravo iš Lietuvos, veiklą.

„Valstiečių", su kuriais porą metų dirbo, pareiškimus, esą politikas siekė užsienio reikalų ministro portfelio, o negavęs jo pasitraukė iš valdančiosios koalicijos, K.Bobelis pavadino „pletkais". Jis priminė dvejus metus dirbęs Valstiečių liaudininkų frakcijoje, neturėdamas jokių įtakingų postų. Kalbos apie galimybę vadovauti ministerijai, anot Seimo nario, gimė po diskusijos su šios partijos vadove Kazimira Prunskiene apie Lietuvos užsienio politiką.

Kalbėdamas su žurnalistais K.Bobelis džiaugėsi, kad turėjo galimybę nuo pat pradžių iš arti stebėti nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos raidą, kad keturis kartus Seimo rinkimuose buvo sulaukęs žmonių pasitikėjimo ir kad per tą laiką neįsivėlė į jokį skandalą.

14 metų parlamentaru buvęs ir pastarąsias kelias savaites Liberalų demokratų frakcijoje dirbęs K.Bobelis pasitraukti iš Seimo netikėtai nusprendė praėjusią savaitę.

Į šios kadencijos Seimą politikas buvo išrinktas pagal Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos kandidatų sąrašą, bet šiai partijai nepriklausė. Todėl pasitraukus K.Bobeliui, vieno papildomo balso sulauks ne opozicija, o valdančioji dauguma.

„Valstiečių" kandidatų į Seimą sąraše po K.Bobelio eina Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas. Tačiau patys valstiečiai liaudininkai, DELFI žiniomis, bandys prikalbinti Seimo nariu tapti toliau kandidatų sąraše einantį Vilniaus pedagoginio universiteto rektorių Algirdą Gaižutį.