K.Masiulis DELFI patvirtino, jog ketvirtadienį gavo „Rubicon group“ ieškinį. Pagal civilinį procesą, jis per dvidešimt dienų turi parengti priešieškinį, kuriame išdėstytais argumentais atremtų ieškinio motyvus.

„Pasižiūrėjo į viešai skelbiamą mano pajamų ir turto deklaraciją ir siekia prisiteisti tokią sumą, kad aš likčiau be nieko. Tai dar vienas bandymas išmušti mane iš vėžių, tačiau pasirinko ne to charakterio ir ne tokių pažiūrų žmogų“, - DELFI sakė K.Masiulis.

Anot jo, ieškinyje neturtinės žalos atlyginimo ir atsiprašymo reikalaujama dėl trijų dalykų.

„Sausio 26 dieną vienoje „Žinių radijo“ laidoje, o vėliau televizijos laidoje „Spaudos klubas“, pasakiau, kad Telšiuose sprogo „Rubicono“ valdomos bendrovės vamzdis. Taip pat, už teiginį, kad Vilniaus savivaldybėje balsus reikia skaičiuoti pagal „Rubiconinę“ įtaką bei už tai, kad „Rubicono“ šildomose mokyklose šąla vaikai“, - sakė K.Masiulis.

Konservatorius mano, kad jam bus nesunku pagrįsti visus išsakytus teiginius.

Be to, jis užsiminė, kad jo kolegos jau ne kartą ragino jį kreiptis į teismą dėl jam daromos įtakos ir spaudimo. „Jie („Rubicon group“ – DELFI) per savo valdomą žiniasklaidą mane vaizduoja kaip žmogų, reikalaujantį privilegijų, nors tai yra melas“, - sakė K.Masiulis.

„Rubicon group“ ieškinyje nurodo, kad dėl K.Masiulio pasakytų neva tikrovės neatitinkančių ir gerą įmonės vardą žeminančių žinių paskleidimo, buvo apsunkintas įmonės dalyvavimas verslo procesuose. Tokie teiginiai esą žlugdo įmonės darbuotojų motyvaciją bei pasitikėjimą darbdaviu, skatina darbuotojų rotaciją, verčia finansines įmones didinti paslaugų įkainius „Rubicon group“ įmonėms.

Ieškinyje taip pat nurodoma, kad po K.Masiulio teiginių „Rubicon group“ investicijos į įvaizdžio formavimą bei santykius su klientais tapo niekinėmis, o dalykinė reputacija, kaip neturtinė vertybė, buvo pažeista. Todėl už ją ir reikalaujama 500 tūkst. litų kompensacijos.

Taip pat „Rubicon group“ reikalauja įpareigoti K.Masiulį paneigti savo išsakytus teiginius per naujienų agentūras, „Žinių radiją“ ir Lietuvos televiziją.

Per šiuos informacijos kanalus jis turėtų paskelbti tokį tekstą: „Kęstutis Masiulis paneigia savo 2006 m. sausio 26 d. „Žinių radijas“ ir LTV laidose viešai išsakytus teiginius, kad „Telšiuose sprogo „Rubicon“ valdomos įmonės vamzdis“, (Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių balsus) „reikia skaičiuoti pagal „Rubiconinę“ įtaką“, „Rubicono“ šildomose mokyklose vaikai aktų salėse sėdi su paltais“, kadangi tokių duomenų ar faktų neturėjau ir nežinau. Atsiprašau.“

K.Masiuliui tai jau ne pirma byla dėl jo pasakytų žodžių. Praėjusią savaitę Vilniaus 1-asis apylinkės teismas nutarė pradėti nagrinėti Vilniaus mero A.Zuoko skundą dėl šmeižto. Priėmus tokią nutartį K.Masiulis tapo kaltinamuoju, o A.Zuokas – nukentėjusiuoju.

Teisminį nagrinėjimą teismas nutarė pradėti po to, kai per taikomąjį posėdį K.Masiulis ir jo advokatas Stasys Šedbaras griežtai atsisakė taikytis su sostinės meru. A.Zuokas į teismą kreipėsi dėl to, kad jam oponuojantis K.Masiulis teigė, jog Vilniaus meras ir iš „Rubicon group“ išimtoje „juodojoje buhalterijoje“ minėtas „abonentas“ yra vienas ir tas pats asmuo.