Pirmadienį nuo 9 valandos ryto apie 50 karių ir policijos pareigūnų šukavo Papojaus mišką. Ieškotojų pastangos liko bevaisės. Dar šeštadienį po pietų dingusio devyniolikmečio Latvijos piliečio rasti nepavyko.

Apie netikėtą maršrutinio keleivio poelgį rajono policijos pareigūnams buvo pranešta sekmadienį. Šeštadienį apie 14 valandą vakarinėje Panevėžio aplinkkelio aikštelėje išlipo iš autobuso ir dingo be žinios Edmunds Silninš, gimęs 1986 metais, gyvenantis Talsų mieste, Latvijoje. Apie 174 centimetrų ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, rusvais trumpai kirptais plaukais vaikinas mūvėjo pilkos spalvos džinsus ir vilkėjo žalsvos spalvos marškinėlius.

Autobusui sustojus ties Vaišvilčių kaimu esančioje aikštelėje, kartu su broliu į Latviją iš Vilniaus grįžtantis vaikinas nieko nesakęs puolė lauk. Iš karto jis bandė stabdyti pravažiuojančius automobilius, o paskui perbėgo kelią ir pasuko į mišką. Brolis dar bandė vytis, tačiau sprunkantysis numetė broliui tik nusivilktą striukę. Ir be batų, tik su vienais marškinėliais, dingo miške.

E.Silninš brolis į Latviją grįžo pakeleivinga mašina. Sekmadienį į policiją atvykę dingusio vaikino artimieji parašė pareiškimą. Nei kartu važiavusiam broliui, nei dingusiojo artimiesiems toks vaikino poelgis nesuprantamas. Iki tol jis nieko panašaus nebuvo iškrėtęs. Tiesa, važiuojant į namus jie su broliu kiek ragavo degtinės, tačiau jokio konflikto tarp jų nekilo.

Vaikino pradėta ieškoti jau sekmadienį. Keli policijos ekipažai kartu su dingusiojo artimaisiais apvažinėjo šį rajoną. Pėdsakų ieškoti buvo paimtas kinologas su specialiai išmokytu šunimi. Tačiau sekmadienį jų rasti nepavyko. Pareigūnai ir dingusiojo artimieji baiminasi, kad pusnuogis vaikinas šaltą naktį gali sušalti miške. Tačiau neatmetama galimybė, kad E.Silninš rado priebėgą pas kokius žmones ar netgi perėjo Lietuvos ir Latvijos sieną, nors tai būtų labai sudėtinga be asmens dokumentų.

Policija mano, kad E.Silninš galėjo pasiklysti Upytės miške. Piliečius, ką nors žinančius apie E.Silninš buvimo vietą ar mačiusius jį, prašom pranešti Panevėžio rajono policijos komisariatui telefonais: 50-34-00, 50-34-61, 43-05-55 arba 112.