Kito sulaikymo metu Zarasų rajone pareigūnams įkliuvo du vyrai su psichotropinių medžiagų turinčiais grybais.

Ignalinos pasieniečių žvalgyba išsiaiškino, kad ties nuošaliu Zarasų rajono Gilinės kaimo vienkiemiu, pamiškėje, yra neteisėtai auginamos kanapės.

Pareigūnai čia aptiko maždaug 16 kvadratinių metrų sklypą. Buvo nuspręsta surengti pasalą, kurioje Specialiosios paskirties būrio ir Operatyvinės veiklos skyriaus pasieniečiai pratūnojo net dešimt dienų.

Pirmadienį vakarop užfiksuota, kaip prie sklypo atėjęs vyriškis, įdėmiai apsižvalgęs aplinkui, ėmėsi rauti kanapes. Jį stebėję pasieniečiai lukterėjo, kol šis baigs rinkti kvaišalams gaminti skirtus augalus, ir jį sulaikė.

Paaiškėjo, kad tai 29 metų Zarasų rajono gyventojas. Jis su savimi turėjo polietileninį maišą, kuriame rasta 13 kilogramų žalių kanapių.

Apžiūrint įvykio vietą, netoli kanapių lauko esančioje negyvenamoje apleistoje sodyboje, pasieniečiai rado dar tris polietileninius maišus kanapių – apie 30 kilogramų narkotikų žaliavos.

Po apklausos sulaikytasis uždarytas į Ignalinos rajono policijos komisariato areštinę.

VSAT Ignalinos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Minėtojo pasieniečių padalinio pareigūnai, taip pat turėdami informacijos, Zarasų rajono Kimbartiškių kaime sulaikė du 26 metų vietos gyventojus, kurie, slapta stebimi pareigūnų, miške rinko psichotropinių medžiagų turinčius grybus.

Sulaikytieji su savim turėjo 61 ką tik išrautą tokį grybą. Ignalinos pasieniečių duomenimis, tai haliucinacijas sukeliantys grybai, turintys psichotropinių medžiagų – psilocibino ir psilocino.

Dėl šio įvykio Ignalinos rinktinėje taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu vyriškiai po apklausos paleisti.