„Delfinai“ laimėjo garbingą antrąją vietą, jiems atiteko 165 tūkstančių litų vertės prizinio pyrago dalis. Iš viso išdalintas pusės milijono vertės prizinis fondas. Grupė „Inculto“ jau džiaugiasi 110 000 litų vertės prizinio fondo dalimi, užėmusi III vietą NML 2005.

Pirmoji superfinalo kova. NML Komisaras meta monetą, iškrenta herbas ir kovą pradeda Žilvinas Žvagulis. Ant scenos kyla ne tik Žilvinas, bet ir du tikri policininkai su netikromis policininkėmis beveik be sijonų ir skamba daina apie tai, kad gaidžiais būti gėda. Tiesa, pati daina - itin lyrišku pavadinimu - „Žiedai gegužio“. Bet visiškai nauja.

Stano į tai atsako „Debesimis“ ir dviem mažomis vokalistėmis iš „Tele-bim-bam“. Vienu metu net 200 balsų laimi Žilvinas Žvagulis, bet galutinis rezultatas - palankus „Delfinams“. Stano „Debesys“ prieš Ž. Žvagulio „gaidžius“ laimi 20-čia balsų, rezultatas 986:969.

Antroji kova. Stano pasitelkia patikrintą ginklą - šimto metų senumo „Saulę“, firminę „Delfinų“ dainą apie „meilę tik apgaulę“. Žilvino kontratakos daina - visiška priešingybė. „Laikom tempą“ - šaukia Žilvinas, ir atsipalaidavęs dainuoja „Laisvo oro direktorių“. 1841 už Stano, 1809 už Žilviną. „Delfinai“ triumfuoja 2:0.

NML komisaras Algis primena Ž. Žvagulio fanams, kad šioji kova gali būti lemiama jų atlikėjui, nes trečią kovą vėl išplėšus „Delfinams“, Žilvinas nebeturės jokių šansų laimėti.

Trečioji kova. „Alaus danguje nėra“, tvirtina Žvagulis, o Stano ko gero taip pat dainuoja apie kitą pasaulį, prašydamas „Neišeik“, nes „dar liko nebaigtų rašyt laiškų“. Čia jau sukrunta Ž. Žvagulio fanai ir rezultatu 3620:1903 Žilvinas Žvagulis pelno pirmąjį tašką. Žilvino palaikymo komandoje dalyvaujantis A. Valinskas randa progą pabučiuoti seksualiąją Žilvino žmoną I. Starošaitę. Rezultatas 2:1.

Ketvirtoji kova. „Delfinai“ dar tiki, kad „viskas bus gerai“, bet taškas už vieną pirmųjų šios lyriškos grupės dainų lieka tik „Svajonės“. Žilvinas kerta Stano su naujiena, kurią atlieka padedamas garsiausio šalies televizijų vokalisto A. Valinsko. Jiedu dainuoja specialiai NML superfinalui sukurtą „Kai žmonos išvažiuoja“ ir atskleidžia, ką veikia, kai Valinskienė su Starošaite išvažiuoja į kurortą. „Nei į barą, nei kazino, nei striptizo pažiūrėti, eisime į biblioteką dvasiškai patobulėti“. Įspūdinga kova. 5089 už Žilviną, 4476 už „Delfinus“ ir rezultatas išsilygina 2:2.

Penktoji kova. Visiškai lemiama. NML komisaras raportuoja, kad tokių dramatiškų varžybų dar nėra buvę. Žilvinas pasiduoda lyriškai Stano nuotaikai. Jis dainuoja lėta savo dainą „Parkas“, o Stano dėkoja visiems, kam gali „Ačiū tau“, specialiai NML superfinalui sukurta daina, kurioje sako „ačiū jums už tyrą širdį, ačiū jums už žinutes“. (SMS kaina - 1 Lt.). 6469 už Žilviną Žvagulį, 5727 už „Delfinus“. NML 2005 baigiasi Žilvino Žvagulio pergale rezultatu 3:2.

Pasibaigus NML superfinalui, Žilvinas žada savo kaime, Salantuose, balių tiems, kurie už jį balsavo. „Delfinai“ nieko nežada ir dėkoja visiems, už jį balsavusiems.

NML dosjė. Žilvinas Žvagulis nepralaimėjo nė vienų varžybų, per visą reguliarųjį NML sezoną sudainavo 32 dainas, už jį balsuota 42 971 kartą. Stano pralaimėjo du kartus ir abu - Žilvinui Žvaguliui. „Delfinai“ sudainavo 29 dainas, už juos balsuota 39 845 kartus.

NML dar neatsisveikina iki rudens. Paskutinis susitikimas šį sezoną - per Jonines. Specialioje laidoje ŽAS kaunasi su NML nugalėtojais „Ventukais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją