Tris metus trukęs Adelaidėje įsikūrusio medicinos centro tyrimas parodė, kad prieš žmonų gimdymą vyrai vidutiniškai priaugo 1,75 kilogramo svorio, o kas ketvirtas būsimasis tėvas, norėdamas susidoroti su stresu ir sekso trūkumu, pradėdavo vartoti pavojingai daug alkoholinių gėrimų.

“Rezultatai nustebino, nes anksčiau buvo manoma, jog jaunieji tėvai jaučiasi kur kas irzlesni po vaiko gimimo, o ne prieš jį”, - teigė centro tyrėja Carolyn Corkindale.

“Vyrų depresijos ir streso priežastimi tampa tai, jog jie dar nebūna pasirengę žymiems gyvenimo būdo pokyčiams ir žmonos nėštumo metu jaučiasi “apleisti”.

312 nuo 18 iki 40 metų vyrų iš Adelaidės ir Sidnėjaus tyrimas taip pat parodė, kad 5,2% jų prieš kūdikio gimimą jautėsi suirzę ir kankinami depresijos. Kai vaikui sukakdavo metai, tokių suirzusių vyrų skaičius sumažėdavo iki 3,7%.

Beje, depresija skundėsi 14,8% į 23-iąjį nėštumo savaitę įkopusių moterų. Praėjus 12 mėnesių po gimdymo tokių moterų skaičius sumažėjo iki 8,9%.

Daugiau kaip pusė vyrų (52%) pripažino, jog praėjus metams po vaiko gimimo jų seksualinis gyvenimas netapo toks intensyvus, kokio jie tikėjosi.