Klaipėdos ligoninėje po avarijos besigydančiam eksparlamentarui penktadienį surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas už vairiavimą neblaiviam.

Klaipėdos rajono policijos komisariato Eismo priežiūros poskyrio specialistas Audrius Varnelis sakė, kad pareigūnai nuvažiavo į ligoninę ir supažindino V.Šustauską su iškart po avarijos paimto jo kraujo mėginio tyrimo rezultatais.

V.Šustauskas savo kaltės neneigė.

Pats V.Šustauskas anksčiau pareigūnams teigė prieš avariją išgėręs "tik butelį alaus".

Draudikai nesiruošia mokėti už girto politiko automobilio remontą.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio V.Šustauskui surašytas protokolas, jam gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. litų arba teisės vairuoti automobilį atėmimas nuo dvejų iki trejų metų.

Pasak pareigūno, sprendimą, kokią baudą skirti V.Šustauskui, tikriausiai priims ne Klaipėdos, o Kauno policija, pagal pažeidėjo gyvenamąją vietą.

V.Šustauskui taip pat teks sumokėti nuo 200 iki 300 litų baudą už padarytą avariją, atlyginti nuostolius dėl apgadintos vilkiko puspriekabės bei aplamdytų kelio atitvarų, į kurios rėžėsi jo mašina.

Po avarijos V.Šustauskas pateko į reanimaciją, tačiau medikai informacijos apie jo sveikatą neskelbė.

Avarija įvyko pirmadienį prieš vidurnaktį kelio Vilnius-Klaipėda 293 kilometre, ties Kretingos viaduku. Nauju automobiliu "Chrysler 300 C" važiavęs 60 metų V.Šustauskas nepasirinko saugaus greičio ir rėžėsi į ta pačia kryptimi priešais jį važiavusį vilkiką "Man".

Po smūgio lengvasis automobilis vertėsi ir sustojo atsitrenkęs į apsauginę kelio tvorelę.

Iš mašinos liko metalo laužo krūva, tuo tarpu V.Šustauskas atsipirko galvos sumušimais. Pasak pareigūnų, jo gyvybę išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės.

Pernai spalį Lietuvos laisvės sąjungos lyderis buvo patekęs į nedidelę avariją Klaipėdos centre. Tada jis rėžėsi į prieš sankryžą sustojusį automobilį, o į jo mašiną įvažiavo dar vienas automobilis.