Parado dalyviai nešė raudonas vėliavas ir Josifo Stalino portretus. Jie išreiškė pasipiktinimą, kad Rusija remia JAV vadovaujamą karo operaciją Afganistane.

Dviejų kilometrų eitynės prasidėjo prie Kalužskajos aikštėje esančio Lenino paminklo. Pražygiavę Kremlių, demonstrantai surengė mitingą prie Karlo Marxo monumento, esančio priešais garsųjį Didįjį teatrą.

Dalyviai:
Preliminariais duomenimis, eitynėse ir mitinguose Maskvos centre lapkričio 7-ąją dalyvavo maždaug 19,5 tūkst. žmonių. Akcijose dalyvavo 9,5 tūkst. kairiosios opozicijos šalininkų ir dar maždaug 10 tūkst. žmonių žygiavo regioninio judėjimo "Einantys drauge" kolonose
Be mitinge dalyvavusių senų komunistų, čia buvo ir 64 metų pensininkė Aula Viktorovna, kuri AFP pareiškė, jog amerikiečiai "Afganistane daugiausiai žudo civilius gyventojus".

"Rusija turėjo neleisti JAV naudotis oro erdve ir karinėmis bazėmis Vidurinėje Azijoje. Mes nesikišame į šią mūsų kontinento problemą, tačiau mums reikėtų paisyti savo pačių interesų. Rusams baigsis tuo, kad jie taps patrankų mėsa", - sakė pensininkė.

Komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas kaltino 2000 metų kovo mėnesį išrinktą prezidentą V.Putiną, kad jis tęsia provakarietišką savo pirmtako Borso Jelcino bei buvusio Sovietų Sąjungos prezidento Michailo Gorbačiovo politiką.

"Gorbačiovas ir Jelcinas sugriovė šalį. Nelaimei, ir V.Putinas eina tuo pačiu keliu. Putinas, kaip ir Gorbačiovas, užsiima politiniu turizmu, bet tai neatneša jokios naudos", - sakė G.Ziuganovas AFP.

Jis pridūrė, jog Rusijai kyla didelis pavojus būti įtrauktai į karą.

Bolševikų revoliucija įvyko 1917 metų lapkričio 7 dieną (arba spalio 25 dieną pagal senąjį Rusijos kalendorių). Ši diena ir posovietinėje Rusijoje liko visuomenine švente, tačiau B.Jelcinas oficialiai pakeitė jos pavadinimą į Santarvės ir susitaikymo dieną.