Lietuvoje ši šventė dar nėra labai populiari ir neturi savo šventimo tradicijų. Tad trumpai papasakosiu, kaip tai vyksta Amerikoje. Dažniausiai, skirtingai nei Lietuvoje, didžiausi šios šventės dalyviai yra vaikai.

Maži vaikai apsirengia visokiais linksmais kostiumais ir nuėję į mokyklą juokauja su kitais bendraamžiais per pertrauką, o pamokų metu mokytojai mokiniams pateikia juokingus uždavinius arba leidžia savo klasei žiūrėti kokį gerą filmą to kurso tema (net ir mokytojai kartais apsirengia juokingais kostiumais), valgykloje per pietus būna kostiumų paradas su premijomis.

Helloweeno vakarą jau sutemus vaikai lanko kaimynų namus. Jie paskambina į duris, šeimininkai jas atidaro ir vaikas šūkteli arba gražiai sako žodžius: "trick or treat" (liet.k. "pokštas arba saldumynas"). Tai reiškia prašymą gauti kokį nors saldainį, obuolį arba sausainį iš kaimynų.

Kaimynas jam duoda saldainį į rankas arba įmeta į vaiko pintinę. O jeigu kaimynai tą vakarą atsisakytų tai padaryti, reiškia, kad tie vaikai nieko negavę galėtų padaryti kokį pokštą tam kaimynui, bet iš tikrųjų tai yra tik tušti žodžiai - ir kaimynai visada pasiruošia iš anksto, nupirkdami porą maišų saldainių.

Ši tradicija iš tikrųjų suteikia progą vyresnio amžiaus kaimynams, ypač pensininkams, pasidžiaugti kaimynų vaikučiais. Kai kurie žmonės net papuošia savo priekinius balkonus ir duris rudens motyvais arba baidyklėmis.

Tą vakarą per televizija kai kurie kanalai transliuoja komedijas, o kiti – siaubo filmus. Svarbiausia, kad viskas daroma su gera nuotaika, gera jumoro doze.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!