Už sprendimą suteikti Pikeliškių gatvelei prieštaringai vertinamo Lenkijos veikėjo vardą trečiadienį balsavo 16 rajono tarybos narių - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovų, prieš buvo 10. Iš viso rajono taryboje yra 27 nariai.

Šį siūlymą anksčiau griežtai kritikavo opozicinė Tėvynės sąjunga.

Siūlymą pavadinti J.Pilsudskio vardu gatvę už 23 kilometrų nuo Vilniaus esančiose Pikeliškėse inicijavo parašus surinkę vietos gyventojai. Dauguma iš maždaug Pikeliškėse 300 gyvenančių žmonių yra lenkai. Gyvenvietėje yra restauruotas dvaras, kuriame praėjusio šimtmečio pradžioje buvo J.Pilsudskio vasaros rezidencija.

1920 metais, būdamas tuometinės Lenkijos vadovu, J.Pilsudskis inscenizavo sukilimą Vilniaus krašte, per kurį buvo okupuotas ir prijungtas prie Lenkijos beveik trečdalis Lietuvos teritorijos.

J.Pilsudskis 1867 metais gimė Lietuvoje, Švenčionių rajone, tuometiniame Zalavo dvarelyje. Po generolo mirties jo širdis buvo palaidota Vilniaus Rasų kapinėse.

Atvykę į Lietuvą, neretai Zalavą ir Rasų kapines aplanko Lenkijos valdžios pareigūnai ir žymūs lenkų kilmės visuomenės veikėjai.