Valstybės kaltinimą palaikančios Generalinės prokuratūros kaltinamajame akte nurodyta, kad praėjusių metų vasario mėnesį į Vilniuje gretimai su advokatų kontora esančias kelių bendrovių naudojamas patalpas atvyko FNTT pareigūnai atlikti kratų. Jiems belaukiant bendrovių atstovų į laukiamąjį atėjo asmuo ir prisistatė esąs advokatas A. Marapolskas.

Pasak prokurorų, jis reiškė nepasitenkinimą dėl kratų darymo ir minėjo, jog šiose patalpose nėra nei FNTT rūpimų bendrovių, nei dokumentų. Žinodamas, kokių dokumentų gali ieškoti pareigūnai, A. Marapolskas esą užsirakino viename iš minėtų bendrovių naudojamų kabinetų, dokumentus sudėjo į lagaminą ir per kitą išėjimą išnešė jį į laiptinę bei paslėpė.

Pareigūnai, pamatę laiptais besileidžiantį advokatą, viename iš namo aukštų surado paslėptą lagaminą, kuriame buvo tyrimui reikalingi dokumentai.

Prokurorai neslepia, kad FNTT pareigūnai domėjosi advokato tėvo Edvardo Marapolsko veikla - jis buvo pateikęs paraišką iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų gauti. Įtariama, kad iš ES gautos lėšos (apie milijonas litų) galėjo būti netinkamai panaudotos kaimo turizmo sodybai, esančiai prie Karvių ežero Širvintų rajone, įrengti.

Baudžiamąją bylą teismui perdavę prokurorai advokatą apkaltino dėl trukdymo vykdyti ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklą. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Penktadienį prasidėjęs advokato teismas nepajudėjo iš vietos – paaiškėjo, kad posėdyje negali dalyvauti A. Marapolsko advokatas. Rašte teismui jis nurodė, kad šiuo metu atostogauja. Teisėja Ainora Kornelija Macevičienė bylos nagrinėjimą buvo priversta atidėti iki vasario 25-osios.