Kartu Seimas, naikindamas šią lengvatą, pritarė parlamentarų Vito Matuzo ir Jono Šimėno pataisai, pagal kurią ši lengvata ir toliau galiotų toms įmonėms, kurio biokuro maišo daugiau nei numato teisės aktai. Dabar reikalaujama, kad biokuras sudarytų bent 5 proc. viso kuro.

„Tai yra susiję su ateities planais, nes šiuo metu yra tik keletas degalinių, kurios į degalus įmaišo daugiau nei 5 proc. biokuro. Lengvata galiotų tai maišomo biokuro daliai, kuri viršija 5 proc. Ši lengvata sudaro prielaidas maišyti didesnį kiekį biokuro, o įmaišius jo daugiau, atsiranda prielaidos pigti kurui“, – DELFI po pataisų priėmimo sakė J. Šimėnas.

Finansų ministerija prognozuoja, kad dėl akcizo lengvatos panaikinimo populiariausias A95 markės benzinas gali brangti 9 ct/l, o dyzelinas – 6 ct/l. Kartu ministerija tikisi, kad „dėl ekonomikos lėtėjimo ir vartojimo mažėjimo, tik dalis kainos padidėjimo dėl tarifo padidinimo bus perkelta vartotojams“.

Panaikinusi šią lengvatą Vyriausybė kitų metų biudžete tikisi sutaupyti 70 mln. Lt.

Finansų ministerija, teikdama šias pataisas, aiškinamajame rašte tvirtina, kad lengvatos atsisakoma dėl to, jog kiti teisės aktai nustato privalomą biokuro maišymą į degalus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją