Apie M.Murzos pašalinimą informavo Gyvenimo logikos partijos pirmininkas Vytautas Bernatonis. Jo teigimu, M.Murza buvo tik kandidatas į partijos narius, todėl atšaukiami ir juo vardu skelbti neeiliniai partijos suvažiavimai bei kiti renginiai.

Kovą M.Murzai buvo paskirtos dvi baudos Susirinkimų įstatymo pažeidimą. Praėjusį mėnesį prie Šiaulių savivaldybės Gyvenimo logikos partijos lyderiai organizavo du mitingus, kurių metu buvo reikalaujama Šiaulių miesto merės Vidos Stasiūnaitės atsistatydinimo.

Gyvenimo logikos partija yra nedidelis, Seime neatstovaujamas neaiškios orientacijos politinis darinys. Partija pastaraisiais metais aktyviau nesireiškė, tačiau, šią žiemą į ją perėjus buvusiam nacionalsocialistų lyderiui M.Murzai, surengė keletą triukšmingų protesto akcijų.

Šiaulietis M.Murza šių metų pradžioje oficialiai pareiškė palikęs nelegalizuotą Lietuvių nacionalsocialinę partiją (LNSP) ir kartu su keliais šimtais savo bendraminčių įstojęs į Gyvenimo logikos partiją (GLP). M.Murza ketverius metus nesėkmingai bandė legalizuoti kraštutinių radikalų - nacionalistų politinę veiklą.

Teisingumo ministerija, įžvelgusi Konstitucijai prieštaraujantį tautinės nesantaikos kurstymą, net dešimt kartų atsisakė registruoti M. Murzos 1996 metais įkurtą Lietuvių nacionalsocialistinės vienybės sąjungą.