Pirmieji pareiškimus dėl atleidimo pateikė leidyklos „Diena media“ vyriausioji redaktorė Nellija Ločmelė, vyriausioji laikraščio „Diena“ redaktorė Anita Brauna ir komentarų skyriaus vadovas Paulas Raudsepas.

Tai jų protestas prieš naujus laikraščio savininkus užsieniečius – multimilijonierių Rowlandų šeimą iš Didžiosios Britanijos - ir jų reikalavimą sumažinti laikraščio biudžetą. Komentuodama situaciją N. Ločmelė pabrėžė, kad pasiūlytomis sąlygomis laikraščio leisti neįmanoma. Ji pridūrė: „kokybiška žurnalistika yra brangus malonumas.“

Tačiau demaršo dalyviai neketina mesti žurnalistikos. N. Ločmelė ir su ja solidarūs kolegos planuoja įsteigti naują laikraštį ir jau ieško investuotojo, be to, užregistravo naują domeną „citadiena.lv“.

Šių metų birželio 5 d. Švedijos kompanija „Bonnier Business Press“ pardavė latviškus aktyvus – koncerną „Diena“ (įskaitant to paties pavadinimo leidinį, dviem kalbomis leidžiamą Rygos nemokamą laikraštį „5 min“, 9 regioninius leidinius ir spaustuvę) ir leidyklą „Dienas bizness“. Visa tai nusipirko kompanija „Nedela S.A.“ su buvusiu „Diena“ direktoriumi Aleksandru Tralmaksu priešaky. Sutarties kaina nebuvo nurodyta.

Praėjusį penktadienį A. Tralmaksas atskleidė tikrojo pirkėjo tapatybę – laikraščius nusipirko multimilijonierių Rowlandų šeima iš Didžiosios Britanijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją