„Prašymą atšaukiau savo parašu, - vos praėjus pusvalandžiui nuo tada, kai Vilniaus apygardos administracinį teismą pasiekė prokuratūros raštas DELFI sakė R. Jancevičius. – Geranoriškai pasikalbėjome su mergaitės teta ir išnyko tos aplinkybės, dėl kurių prašėme panaikinti savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą. Iš tikrųjų, jeigu vaikas dar kartą būtų paimtas iš artimųjų, jis būtų traumuojamas – gerai, kad jį atidavė“.

Anksčiau prokuroras savo pareiškime teismui buvo nurodęs, kad nukentėjusiąja laikomai mažametei šiuo metu turi būti skiriama ne artimo žmogaus, o institucinė globa.

Pareiškimą Kauno apygardos administraciniam teismui Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius įteikė pirmadienį popiet, tačiau nuo šio prašymo nagrinėjimo nusišalino visi teismo teisėjai.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį popiet nusprendė, kad prokurorų prašymą turėtų nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas. Šio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė DELFI patvirtino, kad gavo prokurorų prašymą. Kadangi prokuratūra jį atšaukė, teismas jo greičiausiai nenagrinės.

„Girdėjau apie šį prokurorų prašymą, tačiau jo negaliu komentuoti, nes nežinau motyvų – man sunku vertinti“, - teigė N. Venckienės sutuoktinis advokatas Aidas Venckus.

DELFI primena, kad D. Kedžio dukra N. Venckienei buvo perduota antradienio popietę. Teisėja ją jau išsivežė iš Vilniaus Vaiko raidos centro.