Bendražygį ir partijos bičiulį K.Rupulevičių Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nariu kaip visuomenės atstovą pernai gruodį paskyrė A.Valinskas.

Netrukus naujoji Seimo pirmininkė Irena Degutienė turėtų patenkinti K.Rupulevičiaus prašymą ir pasirašyti potvarkį dėl jo atleidimo iš pareigų.

"Akivaizdu, kad šis kilęs rezonansas jau kenkia komisijos reputacijai. Iš etikos, iš moralės pozicijų vertėtų pamąstyti, ar nereikėtų trauktis", - antradienio rytą BNS sakė Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Artūras Driukas.

Įtariama, kad Seimo narės Astos Baukutės vyras K.Rupulevičius galėjo vairuoti automobilį, kuris praėjusią savaitę Vilniuje dienos metu sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino.

K.Rupulevičius duoti parodymus apie eismo įvykį atsisako.
Pagal Teismų įstatymą, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narys atšaukiamas iš komisijos nario pareigų, jeigu jį paskyręs subjektas priima motyvuotą sprendimą, kad šis komisijos narys netinkamai atlieka jam priskirtas funkcijas.

Teisėjų etikos komisijos vadovo teigimu, K.Rupulevičius nebuvo aktyvus komisijos narys - dalyvavo vos pusėje posėdžių.

"Jis nebuvo aktyviausias narys - iš aštuonių posėdžių dalyvavo keturiuose. Priežasčių nežinau. Galbūt mes galėtume informuoti tuos, kurie delegavo", - svarstė A.Driukas.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija turi kompetenciją kelti drausmės bylas teisėjams, organizuoti teisėjo darbo veiklos patikrinimą.
Komisiją sudaro keturi teismų atstovai, kuriuos deleguoja Teisėjų taryba, ir trys visuomenės atstovai, iš kurių du skiria prezidentas ir vieną Seimo pirmininkas.

Prokurorų teigimu, oficialiai pateikti įtarimus K.Rupulevičiui kol kas trūksta duomenų.

"K.Rupulevičius prokuratūroje buvo apklaustas kaip specializuotas liudytojas", - BNS antradienį sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už kelių eismo taisyklių pažeidimą apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Pasak prokuroro, taip nuspręsta atsižvelgus į publikacijas spaudoje, kad K.Rupulevičius vairavo per savo 49-ąjį gimtadienį.

"Tačiau tikrų duomenų, kad vairuotojas vairavo neblaivus, neturime", - sakė E.Motiejūnas.

BNS žiniomis, K.Rupulevičius yra sulaukęs siūlymo trauktis ir iš aplinkos ministro patarėjo pareigų. Antradienį aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas su patarėju kalbėjo apie susidariusią situaciją.

Aplinkos ministerija oficialiai kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, prašydama suteikti informacijos apie atliekamą ikiteisminį tyrimą ir eismo įvykio kaltininką.

"Aplinkos ministras mano, kad prieš imantis veiksmų derėtų sulaukti oficialaus atsakymo", - antradienį BNS sakė aplinkos ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Anot jo, jau praėjusią savaitę patarėjui buvo priminta, kad yra ne tik teisinė, bet ir moralinė atsakomybė.

K.Rupulevičius aplinkos ministro patarėju paskirtas praėjusių metų gruodį. Prieš tai jis su Tautos prisikėlimo partija bandė patekti į Seimą.