Tai yra maždaug dvigubai daugiau nei įprastomis savaitgalio dienomis. Galima skaičiuoti, kad vidutiniškai vienas pirkėjas tą naktį išleido apie 214 Lt. Apsipirkti plūdusius pirkėjus aptarnavo maždaug 90 darbuotojų – daugiau nei įprasta parduotuvės pamaina, pirkėjų „šturmo“ naktį dirbti teko trijų apsaugos bendrovių darbuotojams, policijai.

„Populiariausia bemaž buvo viskas, negalime išskirti, kas buvo nepopuliaru. Daugiausiai pirkta geros kokybės garsių prekės ženklų daiktų, pavyzdžiui, buitinės technikos, dviračių, televizorių. Taip pat populiari buvo buitinė chemija, skalbimo milteliai, kosmetika, higienos prekės“, – apie tai, ką dažniausiai rinkosi pirkėjai sakė „Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė.

Jos teigimu, vagysčių greičiausiai taip pat būta daugiau nei įprastomis dienomis, tačiau kol kas jų kiekis nėra suskaičiuotas.

„Ši akcija visų pirma buvo ne pelno siekimo akcija. Noriu pabrėžti, kad mes ją darėme dėl dviejų priežasčių, pirmiausiai dėl vartojimo skatinimo, šiaip bendrą vartojimo smukimą mes fiksuojame 8 proc., bet pramoniniame sektoriuje jis yra dar didesnis. Antras dalykas yra Lenkijos problema, mes norėjome parodyti, kad norint pigiai apsipirkti nereikia važiuoti į Lenkiją“, – kalbėjo R. Saulytė.

Apsipirkimo naktį sužalojimų ar nelaimingų atsitikimų neužfiksuota, tačiau didžiulis pirkėjų skaičius apgadino nemažai prekių.

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Vanda Pumputienė DELFI sakė, kad apie 01.30 val. policijos prašymu budėti buvo atvykusi greitoji pagalba, tačiau niekam jos neprireikė.

Policija taip pat tvirtina neužfiksavusi nė vieno incidento.

DELFI primena, kad šeštadienį nuo 24 val. „Maxima“ visas ne maisto prekes pardavinėjo su 40 proc. nuolaida.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją