Viduje situacija buvo taip pat ne ką „vėsesnė“ – didžiulė parduotuvė atrodė kaip viena ilga sausakimšų vežimėlių eilė prie kasų. Nors plušo visos kasininkės, o informacijos skyrius aptarnavo tėvus su mažais vaikais, eilės, rodos, neseko.

Netoli kasų už prekes susimokėti laukusi vilniečių šeima DELFI apie 00.30 val. sakė apsipirkti atvažiavusi 21.30 val.

„Bet jau netgi tokiu metu nebebuvo kai kurių prekių, pavyzdžiui, mes norėjom nusipirkti mikrobangų krosnelę, bet buvo likusios tik pačios brangiausios“, – šypsodamiesi kalbėjo vilniečiai.

Jie skaičiavo, kad nusipirkę drabužių, lygintuvą ir kitų buities prekių sutaupė 300-500 Lt, todėl nors ir vėlyvą vakarą buvo gerai nusiteikę. Kiek kitokios nuotaikos vyravo lauke, kur į „Maximą“ bandė patekti keli šimtai taip pat norinčiųjų apsipirkti.

„Man atrodo, kad pats laikas namo“, – pamatęs minią nueidamas sakė maždaug trisdešimties vyras.

„Ar įleisit, ar mes čia dar ilgai kaip avinai stovėsim“, – apsaugos darbuotojus užsipuolė pasipiktinęs pusamžis vyriškis.

Nedrįsdamos brautis į minią kelios moterys juokavo, kad gal vertėtų prie „Akropolio“ sugrįžti 5 val. ryto - juk vis tiek akcija vyks iki 6 val.

Tuo tarpu tie „laimingieji“, kurie tuo metu jau traukė namo su pilnais krepšiais, dažniausiai tik džiaugėsi pagaliau ištrūkę iš grūsties, o ne daug sutaupę.

Iš kitos pusės duris užrėmę laikė maždaug 20 apsaugos darbuotojų, kurie niekaip neįtikino minios trauktis.

„Čia yra tiek žmonių, kiek yra Lietuvoje – apie 3 mln. Lt“, – remdamas duris į DELFI klausimą, kiek lauke yra žmonių, bandė juokauti apsaugos darbuotojas.

Apie 1 val. nakties minios sklaidyti atvažiavo policijos pareigūnai, budėti, jei atsirastų nukentėjusiųjų spūstyje, atvyko greitosios pagalbos automobilis.

Apie 2 val. visi kantriausieji buvo įleisti į prekybos centrą ir didysis ažiotažas kiek aprimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją