TS-LKD Politikos komiteto vadovas sakė, kad vertina eurokomisarės polinkį nedaryti kompromisų.

„Prieš mane yra labai daug seno priešiškumo ir į viešąją nuomonę investuotų dalykų. Aš manau, kad ji turi tinkamesnį įvaizdį ir charakterį negu aš šiuo metu. Jos charakteris nelikęs į kompromisus taip, kaip V. Landsbergio. V. Landsbergis buvo linkęs į kompromisus,“ – tvirtina profesorius.

Todėl ilgametis konservatorių lyderis iš partijos remiamos kandidatės teigia besitikįs ryžtingų sprendimų.

„Su tais kompromisais dažnai būna taip, kad nelabai geros valios žmonės bando išpešti kapituliaciją: „Palik mūsų darželį nejudintą. Tas darželis prikakotas, bet tu ten neik. O jei eisi – mes pyksim“, - paaiškino V. Landsbergis. - Aš manau, kad D. Grybauskaitė, galbūt, įeis į kai kieno darželį“.

DELFI primena, kad europarlamentaras V. Landsbergis nutarė nedalyvauti prezidento rinkimuose. Tai politikas pareiškė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybai atsiųstame laiške.

Pats konservatorių patriarchas tuomet atsisakė komentuoti apsisprendimo motyvus: Kovo pradžioje vykusiame posėdyje TS-LKD prezidiumas nutarė tarybai siūlyti prezidento rinkimuose paremti Dalios Grybauskaitės kandidatūrą.

V. Landsbergio kandidatūrą rungtis dėl aukščiausio valstybės posto iškėlė trečdalis TS-LKD skyrių bei krikdemiškasis partijos sparnas.