Buvęs Artūro Zuoko vadovautos miesto savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento direktorius V. Dastikas tarybos posėdyje pripažino dalyvavęs darbo grupėje, kuri ruošė prieštaringai vertinamą miesto šilumos ūkio nuomos sutartį su prancūzų kompanija „Dalkia“.

„Aš manau, kad tuo metu tai buvo teisingas sprendimas“, - sakė kandidatas.

Paskelbus slapto balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad už V. Dastiko kandidatūrą balsavo vos 20 tarybos narių.

„Gal paveikė ir šitie dalykai (sutartis su „Dalkia“ – DELFI), bet aš dalyvavau kaip administracijos darbuotojas, negalėjau nedalyvauti, nes buvo priimtas politinis sprendimas“, - žurnalistams teigė V. Dastikas.

LiCS frakcijos narys, vicemeras Gintautas Babravičius pareiškė neabejojąs, kad jų siūlomas kandidatas bus patvirtintas kitame tarybos posėdyje.

„Yra koalicijos susitarimas, nors kaip atsimenate, ne iš pirmo karto pavyko ir vicemerą išrinkti, tai reiškia, kad gal laiko pritrūko suderinti kandidatūrą. Bet aš neabejoju, kad V. Dastikas bus patvirtintas artimiausiame posėdyje, o jeigu ne, tai turės pasekmių visai koalicijai“, - sakė G. Babravičius.

DELFI primena, kad pagal koalicijos susitarimą savivaldybės administracijos vadovo postas priklauso socialdemokratams (LSDP), o direktoriaus pavaduotojus siūlo kiti koalicijos partneriai: konservatoriai (TS), liberalcentristai (LiCS) ir Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcija.