Pasirodo, politikai ne tik įsigudrino už fantastinę kainą išsinuomoti patalpas biurams, bet ir nesigėdi pateikti sąskaitų už nakvynę pajūrio viešbutyje, pietus Seimo valgykloje ar parduotuvėje pirktas dešras, varškę, grietinę. Į kišenes byrantys pinigai žadina žvėrišką Seimo narių apetitą.

Kone 4 tūkstančius litų parlamentinei veiklai gaunantys politikai dairosi ne tik į naujas mašinas ar po brangių indų parduotuves.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis solidžią valdiškų pinigų sumą nusprendė investuoti į indus. Šio politiko noras gerti kavą iš porceliano puodelių mokesčių mokėtojams kainuos keletą tūkstančių litų.

"Pirmiausia paminėta suma truputį per didelė. Kokius 500 litų galite nurėžti", - "Lietuvos rytui" pareiškė politikos naujokas.

Psichologo specialybę turintis liberalas tvirtino Lietuvoje gamintus arbatai ir kavai skirtus servizus laikantis darbo kabinete Seime. Tuo tarpu G.Navaičio kolegos "Lietuvos rytui" teigė brangių indų politiko kabinete lyg ir nepastebėję.

"Aš manau, kad mėsos, pieno ir kiaušinių pirkimas nesusijęs su parlamentine veikla ir neturėtų būti padengiamas iš tam skirtų lėšų. Tačiau nežinau, kaip nuspręs komisija, todėl nenoriu iš anksto komentuoti", - nenoriai šia tema su "Lietuvos rytu" vakar kalbėjo komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

"Lietuvos ryto" šaltinių žiniomis, maisto produktų už kelis šimtus litų pirko ir buhalterijai kvitus pateikė bent keli politikos naujokai.

A.Salamakinas taip pat negalėjo atsakyti, ar už parlamentinei veiklai skirtas lėšas derėtų pirkti kelis tūkstančius litų kainuojančius porceliano servizus: "Jeigu tokie faktai pasitvirtins, komisija turės priimti sprendimus, ar nebuvo peržengtos proto ribos".