„Visos trys šalys (Lietuva, Latvija ir Estija – DELFI) turi būti šio projekto dalyvės, kadangi AE būtų viso regiono elektros generavimo šaltinis. Lenkija, be abejo, yra strateginis partneris, nes tik per Lenkiją mes galime prisijungti prie UCTE sistemos sausumos linijomis. Tačiau nė viena iš šių šalių neturi patirties tokių objektų statyboje, Lietuvos patirtis turbūt yra didžiausia, aišku, kad reikia didesnės patirties ir kompetencijos, todėl turėtų būti strateginis investuotojas, kuris įgyvendintų projektą“, – kalbėjo A. Sekmokas.

Jo teigimu, investuotojo pasirinkimą pradėjo „Leo LT“, rengdamas atranką galimų konsultantų, kurie siūlytų strateginį investuotoją. Apie investuotojo pritraukimą ketinama tartis ir su kitomis projekte dalyvausiančiomis šalimis.

Tuo tarpu G. Mažeika po susitikimo su ministru ir premjeru tvirtino, kad kol kas nėra pradėtos strateginio investuotojo paieškos.

„Šiandien konkrečiai partnerio nėra žvalgomasi. Mes kalbame apie AE verslo modelį. Aš jau ne kartą sakiau ir šiandien tai galiu pakartoti, kad aiškaus modelio nėra. Aš manau, kad šios valdybos vienas iš esminių uždavinių yra tą verslo modelį parengti. Gali būti, kad bus pritraukti užsienio ir Lietuvos konsultantai, tai yra normalu, keista, jeigu būtų kitaip“, – kalbėjo jis.

Energetikos ministras kovą planuoja šaukti visuotinį akcininkų susirinkimą, kuria būtų sprendžiama dėl „Leo LT“ stebėtojų tarybos keitimo. Ministras ketvirtadienį pakartojo ne kartą yra išreikštą nuomonę, kad stebėtojų taryboje valstybės interesai buvo nepakankamai atstovaujami.

G. Mažeika nesiėmė komentuoti šių ministro pasisakymų. „Aš manau, kad man nebūtų etiška apie tai kalbėti“, – sakė jis, kartu pripažindamas, kad iš premjero sulaukęs palaikymo dirbti toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją