Negalutiniame liberalcentristų kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąraše S. Paukščio pavardė minima greta šios partijos parlamentarų ir ministrų. Šiuo metu pretendentų dalyvauti rinkimuose yra daugiau nei 30. Galutinį sąrašą, kuriame žadama palikti 24 pavardes, tvirtins LiCS taryba.

„Rūpinčiausi menu. Kitų reikalų nelabai žinau. Lietuvoje jo būklė, kiek esu susidūręs, švelniai tariant, yra taisytina“, - DELFI antradienį teigė fotomenininkas.

Paklaustas, ar EP – tinkamiausia vieta spręsti šias problemas, S. Paukštys pabrėžė: „Reikia jas spręsti, kur tik galima. ES turi daugiau išteklių nei Lietuva. Kaip žemės ūkiui skiriamos lėšos, būtų galima ieškoti ir menui, kultūrai.“

Pernai jis dalyvavo Seimo rinkimuose ir, nors po reitingavimo iš 72-os vietos kandidatų sąraše pakilo į 51-ą, parlamentaru netapo. S. Paukštys tvirtino po šios nesėkmės neatsisakęs ambicijų tapti politiku, nors pripažino nepuoselėjantis didelių vilčių patekti į EP.

„Ar patekau į Seimą, ar nepatekau, problema liko. Gal bent mano dalyvavimas rinkimuose atkreips dėmesį į ją. Lietuvoje meno padėtis yra viena prastesnių bent jau tarp ES šalių“, - kalbėjo jis.

Į klausimą, ar lengva ranka išmainytų fotografiją į politiko duoną, S. Paukštys patikino, kad tai meno idėjų neužgožtų, o naujas darbas visiškai kitoje srityje gal net suteiktų naujų postūmių.

44-erių fotomenininkas, viešosios įstaigos „Zappart“ direktorius, kritikų laikomas vienu ryškiausių postmodernistu Lietuvos fotografijoje.

Kauno politechnikos institute (dabartiniame Kauno technologijos universitete) įgijęs inžinieriaus elektriko specialybę, 1988 m. jis pradėjo dirbti Lietuvos fotomenininkų draugijos Vilniaus skyriaus sekretoriumi. Surengė nemažai jaunųjų fotografų parodų, 1989 m. buvo vienas pagrindinių pasaulio lietuvių fotografijos parodos, skirtos fotografijos atsiradimo 150-mečiui, organizatorių.

1990-2000 m. dirbo Vilniaus dailės akademijoje mokymo meistru, vėliau – dėstytoju, prisidėjo kuriant Fotografijos ir videomeno katedrą. Po to ėmėsi reklamos fotografijos.

Ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų išgarsėjo, kai 1996 m. Vilniuje pastatė paminklinį biustą nuo prostatos vėžio mirusiam amerikiečių muzikantui Frankui Zappai. S. Paukštys surengė personalines parodas Lietuvos, JAV, Kanados, Lenkijos, Olandijos, Kirgizijos galerijose ir parodų salėse.

Fotomenininkas išsituokęs, turi dukras Severiją ir Stefaniją bei sūnų Igną.