"Šio klausimo svarstymas mums kelia susirūpinimą. Jeigu Baltarusijos parlamentas pripažins Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę, Gruzija tai vertins kaip nedraugišką žingsnį", - pareiškė Gruzijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Davidas Džalaganija spaudos konferencijoje pirmadienį.

Drauge jis pažymėjo, kad tai prognozuoti iš anksto neverta. Apsvarstyti klausimą dėl Abchazijos ir Pietų Osetijos pripažinimo Baltarusijos parlamente numatyta tik balandžio 2 dieną.

"Klausimo svarstymas nereiškia, kad būtinai Abchazija ir Pietų Osetija bus pripažintos. Gruzija viliasi, kad Baltarusijos parlamentas priims protingą sprendimą ir nepripažins separatistinių teritorijų", - pareiškė ministro pavaduotojas.

Drauge jis pridūrė, kad Gruzija "supranta, kokį Rusijos spaudimą patiria Baltarusija".

Kaip jau pranešta, praėjusių metų rugpjūčio 26 dieną, pasibaigus Gruzijos ir Rusijos karui, Rusija pripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę. Rugsėjo 5 dieną tokį patį sprendimą priėmė kairuoliška Nikaragvos valdžia.

Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka gruodžio pabaigoje pranešė, kad šalies parlamentas išnagrinės Abchazijos ir Pietų Osetijos pripažinimo klausimą po Naujųjų metų. Jeigu bus priimtas teigiamas parlamento sprendimas, A.Lukašenka pažadėjo pasirašyti atitinkamą dokumentą.