Susitikime kalbėta, kad Bažnyčia gali svariai prisidėti stabdant „karą keliuose“.

„Bažnyčios atstovai gali daryti įtaką žmonių sąmoningumui, kad žmonės būtų labiau atsakingi, laikytųsi taisyklių, mąstytų apie pėsčiuosius, nesėstų prie vairo išgėrę. Nes visos taisyklės ir geriausi keliai nepadės, jeigu žmogaus galvoje nebus tvarkos“, - DELFI teigė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Jo teigimu, Vyskupų konferencija jau yra paskyrusi kapelioną, kuris bendradarbiauja su policija dėl saugaus eismo. Vyskupijos taip pat paskyrusios kapelionus savo teritorijose: „Vieni žmonės greičiau išgirsta, ką jiems kalba valdžios pareigūnai, o kiti būna atidesni, kai jiems kalba kunigas“.

„Kunigai savo parapijose turbūt geriausiai žino, kas mėgsta piktnaudžiauti alkoholiu, kas sėda išgėrę prie vairo, todėl galėtų dirbti prevencinį darbą“, - arkivyskupui antrino susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Ministerijos vadovų ir Bažnyčios hierarchų susitikime sutarta, kad kunigai ir toliau kalbės apie saugų eismą pamaldų metu, be to, į mišias bus kviečiami policijos pareigūnai, žmonės galės bažnyčiose rasti ir pasiimti saugumo priemonių - atšvaitų ir liemenių.

Taip pat sutarta, kad Bažnyčios atstovai bus kviečiami dalyvauti laidose, finansuojamose kelių fondo lėšomis, eismo saugumo darbo grupėse.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, pernai Lietuvoje eismo įvykių ir juose sužeistų bei žvusių žmonių sumažėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją