Pasak A. Zuoko, jis ypač būtų linkęs EP rinkimams vienyti bent jau liberaliąsias jėgas.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, klausiamas apie bendradarbiavimą su LiCS, buvo atsargus. Viena vertus, jis teigia sutinkantis, kad natūraliausias jo vadovaujamos partijos partneris yra A. Zuoko liberalcentristai, tačiau, kita vertus, politikas teigia, jog konkrečių konsultacijų šiuo klausimu nepradėta.

Bendradarbiavimą su Naująja sąjunga, kuriai spalio mėnesį vykę Seimo rinkimai nebuvo sėkmingi, E. Masiulis mano esant realesne galimybe – esą tik laukiama, kaip išsispręs reikalai po vasario pabaigoje vyksiančio socialliberalų suvažiavimo, kuriame bus renkamas partijos pirmininkas. Kaip žinoma, po pralaimėtų parlamento rinkimų šios partijos įkūrėjas Artūras Paulauskas atsistatydino iš pirmininko pareigų.

Pats A. Paulauskas sako, kad liberaliųjų jėgų ir jo įkurtos partijos bendradarbiavimas visai tikėtinas, bet, klausiamas apie TPP, nutyla.

Tuo tarpu TPP frakcijos Seime seniūnas Laimontas Dinius sako, jog didelių diskusijų dėl galimo bendro dalyvavimo EP rinkimuose su liberalais dar nėra buvę, bet esą partijos vadovybė tokios galimybės neatmeta.

„Yra mintis, kad tas pozicijas būtų galima apšnekėti ir apderinti. Jeigu rasim racionalų grūdą, kodėl gi nešnekėti?“, - sakė L. Dinius.