Apie tokias iniciatyvas, jeigu taptų ministru, E. Masiulis prakalbo po pirmadienį Prezidentūroje įvykusio susitikimo su valstybės vadovu Valdu Adamkumi.

„Jau dabar matau, kad kai kuriuos įmonės turi išpūstą valdymo struktūrą, kuri iš tikrųjų visiškai neatitinka laikmečio poreikių“, - žurnalistams sakė Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis.

Klausiamas, kurias konkrečias įmones turi mintyse, kai kalba apie jų pertvarkymą, E. Masiulis paminėjo „Lietuvos geležinkelius“, taip pat kelių priežiūros sritį. Anot politiko, remiantis Europos Sąjungos direktyvomis, „Lietuvos geležinkeliuose“ būtų galima atskirti infrastruktūrą nuo funkcijų, tai yra pervežimo.

„Atskiriant infrastruktūrą, tai yra bėgius nuo pervežimų. Tai galėtų būti viena iš sričių, kada pervežimuose pačiuose galėtų dalyvauti ir patys vežėjai, taip padidindami konkurenciją ir suteikdami kokybiškesnę paslaugą vartotojams“, - sakė E. Masiulis.

Tačiau, anot jo, Lietuva turi išlaikyti strateginę liniją į Kaliningrado sritį, nes tai yra valstybės reikalas ir dėl šito neturi būti jokios kalbos.

Tuo metu, pasak prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, prezidentui svarbiausia, jog šalies infrastruktūros būklė būtų kuo geriausia, kad valstybė neprarastų savo patrauklumo. Šalies vadovas, be kita ko, akcentavo projekto „Rail Baltica“ svarbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją