Klaipėdos apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

M. Rinau suėmimą apylinkės teismas buvo paskyręs, nes įtarė, kad būdamas laisvėje M. Rinau gali trukdyti bylos procesui.

M. Rinau advokatai yra kreipęsi į Generalinę prokuratūrą, kurios paprašė panaikinti Europos arešto orderį. Greičiausiai jis bus panaikintas - teismas jau pasisakė, jog Vokietijos piliečiui neturėtų būti taikomas suėmimas.

DELFI primena, kad M. Rinau įtarimus pareiškė po spalio 20-osios įvykio, kai Klaipėdos miesto vaiko teisių apsaugos tarnyboje, nelaukdamas, kol bus įvykdytas vienas iš teismo sprendimo vykdymo veiksmų – perduotas vaikas, į Vokietiją išsivežė savo mažametę dukrą.

M. Rinau dukrą esą išsivežė sužinojęs, kad gali būti nevykdomi teismų sprendimai mergaitę grąžinti į Vokietiją. Jis tvirtina nepagrobęs dukros, nes „negali pagrobti to, kas jam priklauso“.

Lietuva yra paskelbusi M. Rinau paiešką, o Generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį. Vokietijoje esantis vyras kol kas nesulaikytas. Dabar tik nuo Vokietijos policijos ir teismo priklausys, kada bus patenkintas orderis ir ar apskritai tai įvyks.