Tai parlamentaras teigia savo pareiškime "Tegyvuoja Vienos balius", kurį išplatino po to, kai buvo paskelbta, kad Vilniuje vėl vyks Vienos pokylis.

V.Šustauskas buvo aršus pirmojo, 1999 metais vykusio Vienos baliaus priešininkas, pokylio dieną prie Vilniaus Rotušės surengęs alternatyvų "ubagų balių", kuriame dalyvavo apie 200 žmonių.

Dėl šio politiko poelgio labdaringi pokyliai Lietuvoje neprigijo, nes tuometinis Austrijos ambasadorius pareiškė, kad tokio renginio Lietuvoje organizuoti negalima, kol nėra visiško visuomenės ir politikų pritarimo.

Labdaringą Vienos pokylį Austrijos ambasada Vilniaus Rotušėje ketino surengti 2000-aisiais, tačiau sumanymo atsisakė dėl radikaliosios LLS grasinimų susidoroti su jo svečiais.

Pirmadienį Austrijos ambasadorius ir organizacinio komiteto nariai paskelbė, kad po ketverių metų pertraukos Vilniuje vasario 8 dieną vėl rengiamas Vienos pokylis. Jame surinktos lėšos bus skirtos Respublikinei Vilniaus universitetinei vaikų ligoninei (RVUVL).

Reaguodamas į tai, skandalingasis politikas V.Šustauskas priminė savo "žygį prieš žmonių tolesnį kvailinimą ir skurdinimą".

"Žmonės atsimena, kiek akcijų surengė LLS, siekdama atkreipti valdžios dėmesį, kad ne tik "nusipelnusieji", bet ir likusieji nori ir turi gyventi geriau. Viešai kepdami jaučius, dešreles ar dalindami maisto produktus, neturėjome tikslo pamaitinti visą tautą, bet norėjome atkreipti aukščiausios valdžios dėmesį į tai, kiek žmonių gyvena už skurdo ir kad "Vienos baliai" - puota maro metu", - savo pareiškime rašo V.Šustauskas.

Jo nuomone, vertinant pastaruosius savivaldybių tarybų ir prezidento rinkimus, galima teigti, kad gyvenimas gerėja. "Rinkimai parodė, kad Lietuvoje neliko skurdo, neliko ubagų ir likusios mažytės problemos absoliučiai nereikšmingos, palyginti su pergalingu žygiu į Europos Sąjungą. Todėl galime drąsiai šokti Vienos valsą. Su kuo visus ir sveikinu!", - ironizavo V.Šustauskas.

Jis BNS korespondentui sakė neboikotuosiąs Vienos pokylio, nes "tau jau praeities etapas". Šių metų Vienos pokylio organizatoriai V.Šustauską su žmona pakvietė atvykti pašokti į pokylį.

Organizatorių nuomone, vakaro dalyviai turėtų pasipuošti vakariniais drabužiais. Studentėms, kurios dalyvaus įžanginiame vakaro šokyje, siūloma apsirengti baltas vakarines sukneles.

Vakaro metu vyks loterija - už 10 litų bilietą įsigiję šventės dalyviai galės laimėti meno kūrinių, papuošalų, muzikinių plokštelių, vyno, vakarienių restoranuose ir kitų prizų.

Tikrasis Vienos pokylis kasmet vyksta Austrijos sostinėje. Jame dalyvauja kilmingi asmenys, žymūs politikai, verslininkai, diplomatai, o renginio metu surinktos lėšos skiriamos labdarai.