Prancūzijoje specialiai sukurti ir į transporto laukimo paviljonus integruoti tualetai sostinėje bus visiškai automatizuoti - klozetas bei grindys bus išplaunamos, dezinfekuojamos ir džiovinamos automatiškai po kiekvieno pasinaudojimo, o vanduo bei muilas bus purškiami tiesiai ant ištiestų rankų.

Viešieji tualetai bus įrengti pačiuose populiariausiuose transporto laukimo paviljonuose - prie Šv. Onos bažnyčios, prie Žaliojo tilto, Pylimo bei Kudirkos gatvėse. Kaip praneša bendrovė, automatizuotų tualetų įrengimas Pylimo bei Kudirkos gatvėse dar nėra galutinai patvirtintas.

Anot „JCDecaux“ įmonės vadovės, Žanetos Fomovos, šis projektas yra puikus tiesioginės naudos miestui pavyzdys dėl kelių priežasčių.

„Visas projektas bus išlaikomas lėšomis, gautomis iš reklamos, tad miesto savivaldybei jis tikrai nieko papildomai nekainuos, o priešingai – generuos papildomas pajamas, nes visos surinktos lėšos už pasinaudojimą juo atiteks miesto biudžetui. Šiuo metu jau esame įgyvendinę analogišką projektą Taline, nors su Talino miestu sutartį pasirašėmė ir vėliau nei su Vilniaus miesto savivaldybe“, - sako įmonės vadovė Žaneta Fomova.

Šiuo metu transporto laukimo paviljonai su automatizuotais mokamais viešaisiais tualetais veikia Paryžiuje, Londone, Taline, Lisabonoje, Briuselyje, San Franciske, Los Andžele, Milane ir t.t.