Teisėjo Vladislavo Lenčiko nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl ginklų ir šaudmenų įgijimu įtariamas M. Campbellas baudžiamosios bylos nagrinėjimo toliau liks laukti Lietuvoje.

35 metų vyriškis siekė, kad teismo galėtų laukti viešbutyje – esą pragyvenimui lėšų skirtų Airijoje gyvenantys artimieji. Tačiau tokie įtariamojo argumentai neįtikino teismo – nors šis ir gyvena ES, tačiau baiminamasi, kad įtariamasis gali pasislėpti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ar teismo.

DELFI primena, kad sausio 22-ąją Valstybės saugumo departamento bei Krašto apsaugos ministerijos specialiojo padalinio pareigūnai atliko tarptautinę antiteroristinę operaciją, kuria buvo siekiama užkirsti kelią nelegaliai ginklų bei sprogmenų apyvartai.

Operacijos metu pareigūnai Vilniuje sulaikė du Airijos piliečius, įtariamus pasikėsinimu įgyti Lietuvoje didelį kiekį šaunamųjų ginklų ir sprogmenų.

Be suimto „Tikrosios Airijos respublikonų armijos“ lyderio brolio teismas yra leidęs suimti kartu su juo buvusią 28 metų moterį. Iš pradžių ji buvo suimta dviem savaitėms, tačiau vėliau teismas jai pratęsė kardomąjį kalinimą. Moteriai pareikšti papildomi įtarimai.

M. Campbellas buvo stebimas jau vykstant jam į Vilnių, kuriame jis buvo suvestas su netikru prekeiviu. Pogrindyje veikiantis policininkas galimam pirkėjui derybų metu parodė šaunamųjų ginklų komplektą, be to, jį domino sprogmenys.

Spėjama, kad ginklai buvo skirti atskilusiai Airijos respublikonų armijos grupuotei, kuriai vadovauja M. Campbello brolis Liamas.

Prieš ketverius metus M. Campbellas buvo atsidūręs „Real IRA“ cigarečių kontrabandos, vertos milijonų eurų, tinklo centre. Jis suimtas po to, kai po sandėlių reidų Olandijoje ir Airijoje buvo atskleistas tarptautinis cigarečių kontrabandos tinklas.