Šiemet organizatorius ypač nustebino itin didelis visuomenės susidomėjimas projektu. Per beveik keturias pirmojo atrankos etapo savaites, kurio metu visi buvo kviečiami pildyti anketas internete, organizatoriai sulaukė rekordinio skaičiaus – daugiau kaip 1600 anketų.

„Nustebino ne tik itin didelis skaičius anketų, tačiau ir tai, jog nemažai žinomų visuomenės veikėjų taip pat įrodė esantys pilietiški. Anketas pildė tokie žinomi daininkai kaip Hokšila, Jonas, Vilius iš „Skamp“, pastarasis, beje, yra kviečiamas dalyvauti bandomajame žygyje, taip pat įvairūs meninkai, išeiviai. Tai rodo, kad visuomenės susidomėjimas patriotiškumą skatinančiais projektais auga“, - teigia projekto koordinatorius, LiJOT programų vadovas Arnas Marcinkus.

Pasak „Misija Sibiras‘08“ koordinatoriaus, anketų sulaukta ir iš egzotiškiausių pasaulio vietų. Vienas iš kandidatų, lietuvis, šiuo metu gyvenantis Indijoje. Organizatorius pasiekė ir nemažai anketų iš išeivijos lietuvių gyvenančių Pietų Amerikos šalyse, rytinėje Azijos dalyje, Jungtinių Amerikos Valstijų, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Vokietijos ar kitų Europos šalių.

Primenama, kad „Misija Sibiras‘08“ jau trečius metus organizuojama jaunimo ekspedicija į lietuvių tremties vietas, kurios tikslas ne tik tvarkyti apleistas tremtinių kapavietes bei susitikti su ten vis dar gyvenančiais tautiečiais, tačiau ir ieškoti naujų jaunimo patriotiškumo išraiškos formų. Susipažinti su projekto rezultatais galima puslapyje www.misijasibiras.lt.

Šiemet ekspedicija Sibire vyks liepos 3-23 dienomis. Jos dalyviai, vadovaujami ekspeditoriaus Gintauto Aleknos, vyks į Sibirę esantį Irkutsko regioną. Didžiąją laiko dalį dalyviai gyvens laukinės gamtos sąlygomis, daugybę kilometrų keliaus pėsčiomis, kartu su savimi nešdami kuprines. Kartu su misijos dalyviais, šiemet į Sibirą vyks ir žinomas pramogų pasaulio atstovas Marijonas Mikutavičius bei profesionali filmavimo grupė.