Pasak Radviliškio mero, prieš įrengiant nepigiai kainuojančias kameras buvo tariamasi su kitais miestais, kur ši paslauga jau yra, domimasi nauda. Pasak Antano Čepononio, nė vieno neigiamo atsiliepimo neišgirsta, todėl nutarta kuo skubiausi ieškoti pinigų. Kamerų įrengimas Radviliškiui atsiėjo apie 140 tūkstančių litų.

Pasak Radviliškio policijos komisariato vadovo, iki oficialaus atidarymo kameros jau veikė kelias dienas. Per tą laiką užfiksuoti bandymai padaryti nusikaltimus, žmonės apsaugoti nuo chuliganų.

Radviliškio vadovai sako, kad penkių veikiančių kamerų , ko gero, neužteks miestelėnų saugumui užtikrinti. Planuojama pastatyti dar bent dvi vaizdo stebėjimo kameras. Kamerų nesistengta paslėpti, jos stovi tiesiog gatvėse. Miestelėnai, sužinoję, kad gatves , skverus, kiemus, įvažiavimus nuo šiol visą parą per vaizdo kameras stebės policininkai, labai nudžiugo. Radviliškiečiai sako, kad tokios nusikaltimų prevencijos priemonės reikėję senokai.

Pasak miesto vadovų ir pareigūnų, nemanoma, kad žmonės, žinodami, jog juos gatvėse stebi policininkai, jausis nejaukiai. Privatumui bus rodoma derama pagarba. Vaizdas gali būti paviešinamas tik tokiu atveju, jeigu bus nufilmuotas nusikaltimas. Manoma, kad vien žinia apie kamerų darbą bus nusikaltimų prevencija. Taip jau yra Šiauliuose, Kelmėje.