„Mes jį išvarėme paaiškinę, kad „Frontas“ yra už Lietuvą, ne prieš ją“, - teigė L. Minkevičius, kuris yra neformalus besikuriančios partijos rinkimų štabo vadovas.

DELFI jis rodė SMS žinutę, kurią gavo netrukus po incidento „Fronto“ būstinėje: „Už šmeižtą atsakysi. Ir atsiprašinėjimai pas mane nepraeis. Jurijus Subotinas.“

L. Minkevičiaus teigimu, dar didesnis būrys „jedinstvininkų“ prašėsi priimami į „Fronto“ gretas Kaune, kur taip pat buvo išvaryti iš būstinės: „Partija domisi labai daug žmonių, tarp kurių pasitaiko įvairiausių veikėjų. Deja, neturime savo „ekskomisarų biuro“, kuris galėtų visus atskirti, tačiau darome viską, kad „Fronte“ nebūtų jokių radikalų ir prieš Lietuvą veikiančių asmenų“.

DELFI primena, kad į politiką besiveržiantis J. Subotinas pernai Lietuvos rusų sąjungos sąraše kandidatavo į sostinės tarybą ir patraukė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) dėmesį platindamas leidinį, kuriame įžeidinėjo Lietuvos piliečius ir prezidentą Valdą Adamkų. VRK tąsyk nusprendė kreiptis į Valstybės saugumo departamentą bei Valstybinę kalbos inspekciją, nes leidinyje nesilaikyta reikalavimų dėl lietuvių ir rusų kalbų vartojimo.

Asmuo, save vadinantis J. Subotinu, yra gerai žinomas DELFI bei kitų interneto portalų redakcijoms kaip nešvankių, aukštus valstybės asmenis įžeidžiančių bei antivalstybinių komentarų autorius.