Kiekvienas miestas turi savo simbolį, kurį privalo išvysti kiekvienas miesto svečias. Briuselio negalime įsivaizduoti be berniuko, Kopenhagos - be undinėlės.

Daugelio vilniečių ir miesto svečių širdis užkariavo balti angeliukai, nutūpę miesto aikštėse, skveruose ir papuošę dalį miesto statinių.

Mažųjų angelų atsiradimo Vilniuje istorija susijusi su skulptūrų autoriumi V. Ramoška, kuris prieš ketverius metus organizavo akciją, nukreiptą prieš neapykantą.

Jis sukūrė žydrą ožį, simbolizuojantį netoleranciją. Ožys buvo pastatytas mieste ir rezultato ilgai laukti neteko - skulptūra buvo suniokota.

Tada tuometinis Vilniaus meras Artūras Zuokas pasikvietė skulptorių ir pasiūlė sukurti skulptūras, kurias niokoti miestiečiams nepakiltų ranka.

Taip Vilniuje atsirado angelai, dabar keliantys sparnus į kitus Europos miestus.

V. Ramoškos angelai jau kelerius metus puošia Vilnių, o nuo šių metų puoš ir kitus Europos miestus kaip geros valios ir svetingumo ženklas iš Vilniaus.

Šis gerumo simbolis jau nutūpė Varšuvoje, Kaliningrade, Sankt Peterburge, Stokholme, o iki 2009 metų papuoš dar 15 Europos miestų pastatų ir viešųjų erdvių.

Kiekvienam miestui skulptorius V. Ramoška kuria specialią angelo skulptūrėlę, pritaikyta būtent tai vietai.