Už Darbo partijos kandidatus savo balsą atiduotų 9,8 proc. apklaustųjų. Taip pat naujajame Seime rinkėjų valia matytume Valstiečių liaudininkų sąjungos (6,1 proc.), Liberalų ir centro sąjungos (5,4 proc.) bei socialliberalų (5,2 proc.) atstovus.

Konservatoriai, Liberalų ir centro sąjunga bei Liberalų sąjūdis daugiau rinkėjų balsų gali tikėtis didžiuosiuose šalies miestuose, Darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijų sėkmingos rinkėjų medžioklės plotai prognozuotini mažesniuose miestuose ir rajonų centruose, tuo tarpu socialdemokratų rinkėjų galime aptikti visur – tiek sostinėje, tiek kaime.

Už kurią partiją balsuotumėte, jei rytoj vyktų rinkimai į Lietuvos respublikos Seimą? (proc.)

RezultatasPokytis
Už Tėvynės sąjungą (konservatorius)14,5+1,2
Už Socialdemokratų partiją12,5+0,3
Už partiją „Tvarka ir teisingumas“ (liberaldemokratus)11,5-2,3
Už Darbo partiją9,3-1,4
Už Valstiečių liaudininkų sąjungą6,1+0,4
Už Liberalų ir centro sąjungą5,40
Už Naująją sąjungą (socialliberalus)5,2-0,4
Už Liberalų sąjūdį2,3-0,3
Kita4,6
Nežino/ neapsisprendė/ nebalsuotų28,6
Iš viso:100100

Šį gyventojų viešosios nuomonės tyrimą DELFI portalo užsakymu atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Cituojant nuoroda į DELFI ir „Spinter tyrimus“ BŪTINA!

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai" sausio 8 - 15 dienomis naujienų portalo DELFI užsakymu atliko viešosios nuomonės apklausą. Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 95 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1003 respondentai. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose.

Tyrimo rezultatų paklaida 3,1%.