„Žinių tarnybos darbas blogėja“, - antradienį LRT tarybos posėdyje konstatavo tarybos pirmininkas Romas Pakalnis. Jam pritarė Valentinas Milaknis – pasak jo, dėl tarnybos darbo gėda prieš ankstesnę Naujienų tarnybos vadovę Juliją Šliažienę.

Vytautas Ališauskas pasiūlė išreikšti nepasitikėjimą A. Lėka. Jam neramu, kad pozicijas tvirtinant naujienų portalams, keičiantis informacinei erdvei televizija gyvena vakarykšte diena. Televizijai, pasak V. Ališausko, reikia prasilaužimo.

Labiausiai LRT tarybos nariams užkliuvo, kad per Kūčias žinių pradžioje pasakojama apie Rusijos Dūmos rinkimus, ir tik po to apie Kūčių vakarą, kad kalbama apie avarijas. Tarybos nariai ragino žinių tarnybą grįžti prie naujienų.

„Nėra nusistovėjęs pozityvios informacijos pateikimo būdas. Visi žino, kad pirmąsias naujienas žmogus priima geriausiai. Tai jeigu pirmojoje naujienoje pasakome, kad kur nors kas nors nusišovė, nuskendo, negatyvią informaciją žmogus labiausiai priima“, - DELFI aiškino R. Pakalnis.

R. Pakalnis sakė, kad daug geriau būtų turėti pozityvesnį žinių pateikimo modelį, tačiau tai nereiškia, kad nereikia rodyti blogų dalykų. Jam keista, kad naujametė prezidento kalba „buvo neaiškioje pozicijoje“.

Tarybos nariai kalbėjo, kad LTV Naujienų tarnybos darbą reikia gerinti nedelsiant.

„Manau, kad kitame posėdyje turėsiu progą atsakyti tarybos nariams“, - DELFI sakė A. Lėka. Pasak jos, komentuoti priekaištus per tarpininkus būtų netikslinga. A. Lėka teigė linkusi atkreipti dėmesį į kritiką ir išgirsti, ką sako kiti, nesvarbu, ar tai būtų tarybos nariai, ar žiūrovai.

DELFI primena, kad ankstesnė LTV Naujienų tarnybos vadovė J. Šliažienė pasitraukė po konflikto su šios televizijos laidos „Panorama“ vedėja Rita Miliūte. Daugiau nei tris dešimtmečius LTV išdirbusi žurnalistė dabar dirba patarėja Vyriausybės spaudos tarnyboje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją