A. Paleckio teigimu, Lietuva turėtų atsisakyti dvigubų standartų užsienio politikoje, o diplomatiniai santykiai su valstybe neužkerta kelio turėti skirtingą požiūrį į vidaus politiką: „Jei mes sugebame palaikyti santykius su Baltarusija bei Kinija ir jose atstovauti žmogaus teises, kodėl laikomės kitokios pozicijos Kubos atžvilgiu?".

Socialdemokrato nuomone, diplomatiniams santykiams su Kuba vystytis neleidžia Seimo narių neryžtingumas: parlamentarai atsisakė kvietimo vykti į Kubą motyvuodami artėjančiu biudžeto svarstymu.

Susitikimo su Kubos ambasadoriumi metu priimtas sprendimas skatinti politinį bei kultūrinį Vilniaus ir Havanos bendradarbiavimą. Artimiausiu metu turėtų būti pasirašyta abiejų sostinių bendradarbiavimo sutartis, kurioje bus numatytos priemonės, padėsiančios gerinti šalių tarpusavio santykius.

Nors Lietuva yra vienintelė Europos šalis, kuri iki šiol nėra užmezgusi diplomatinių santykių su Kuba, Lietuvos delegacija Jungtinėse Tautose spalio pabaigoje palaikė rezoliuciją, kuria siekiama panaikinti embargą Kubai, o Lietuvos Seime yra sudaryta tarpparlamentinių ryšių su Kubos Respublika grupė.

JAV paskelbė embargą Kubai 1960-ųjų liepą, praėjus pusantrų metų po to, kai Fidelio Castro vadovaujami partizanai įžengė į Havaną ir nuvertė Batistos režimą.

Nuo to laiko F. Castro pavertė Kubą socialistine respublika ir teoriškai iki šiol yra jos prezidentas, nors realiai šaliai vadovauja jaunesnysis jo brolis Raulis.