„Gauti tokios žemės problematiška, ji pakankamai brangi. O šis sklypas prie atominės elektrinės nebuvo brangus“, – sakė R. Juozaitis.

Anot jo, dukra klaususi, ar nėra radiacijos pavojaus turėti sklypą prie Ignalinos atominės elektrinės. Žemę nutarta pirkti iš tėvo išgirdus neigiamą atsakymą.

Kaip lrt.lt pasakojo R. Juozaitis, pirkdama sklypą dukra turėjusi viziją, jog sklype bus sodyba ir parkas.

„O gal ir tėvelis ten apsistotų. Apie sklypo pardavimą nebuvo net kalbos“, – patikino R. Juozaitis.

Paklaustas, ar jis turi ambicijų ir toliau vadovauti „Lietuvos energijai“, R. Juozaitis atsakė, kad „blogas tas kareivis, kuris nenori būti generolu“.

„Tačiau nuspręsti, kam vadovauti įmonei ir rasti tinkamą kandidatą, kuris gebėtų įgyvendinti projektus, turi akcininkai. Aš jau daug metų dirbu energetikos srityje. Tačiau įsikibęs posto nelaikau“, – aiškino jis. Neseniai paaiškėjo, kad R. Juozaičio žmonos ir dukters įmonė „RNI property“, užsiimanti nekilnojamojo turto ir investicine veikla, įsigijo 14 ha sklypą Ignalinoje prie Drūkšių ežero, netoli Ignalinos atominės elektrinės.

Anot pranešimo, žemes Vilkaragio kaime už kelių kilometrų nuo elektrinės turi „Lietuvos energijos“ vadovo dukros Indrės Juozaitytės valdoma bendrovė.

Premjeras Gediminas Kirkilas neslėpė nepasitenkinimo tokiais galimais R. Juozaičio žingsniais.

Spalio pabaigoje jau skelbta, jog R. Juozaitis už daugiau nei 0,5 mln. Lt įsigijo savo vadovaujamos bendrovės, kuri dalyvaus naujos jėgainės statybų projekte, akcijų.

Tuomet V. Navickas taip pat pasiūlė tokį elgesį svarstyti bendrovės valdyboje, kuri nutarė laukti Vertybinių popierių komisijos išvadų.