"Apie 1 val. į barą kažkas įmetė dūmines bombas. Patalpoje tapo neįmanoma kvėpuoti, tačiau ir į lauką nesaugu išeiti: nežinia, kas ten mūsų laukė", - nakties įvykius DELFI pasakojo Lietuvos gėjų lygos (LGL) lyderis Vladimiras Simonko.

Jo teigimu, žmonės per incidentą nenukentėjo, buvo iškviesta policija.

Penktadienio rytą prie viešbučio, kuriame vyksta gėjų ir lesbiečių konferencija, rinkosi protestuotojai. Devynis besikuriančios viešosios įstaigos Šeimos gynimo centras atstovus stebėjo policijos pareigūnai. Pasak jų, incidentų neužfiksuota.

Piketuotojai piktinosi, kad Lietuvoje gėjams ne vieta, bandė surinkti praeivių parašus. Maždaug valandą pastovėję prie viešbučio piketuotojai pasitraukė.

Apie išpuolį pries homoseksualus Vilniuje penktadienį praneša tarptautinė žiniasklaida. BBC pabrėžia, kad gėjai Lietuvos sostinėje buvo užpulti po to, kai miesto valdžia uždraudė jų susirinkimą Rotušės aikštėje. DELFI jau skelbė, kad neigiamą atsakymą savivaldybė oficialiai motyvavo tuo, kad aikštėje iki šiol vyksta remonto darbai.

Neoficialiai Vilniaus valdžios atstovai pripažino, kad leidimas renginiui neišduotas, nes bijoma neigiamos visuomenės reakcijos ar net riaušių mieste.

V.Simonko teigimu, naktinis išpuolis parodė, kad gėjams Vilniuje nesaugu ne tik viešose vietose, bet ir uždarose patalpose: "Tamsios jėgos dirba savo darbą".