Kaip praneša TV3 "Žinios", tai, kad J.Borisovo kompanija remontuos Lietuvos – NATO valstybės karinių oro pajėgų sraigtasparnį, nustebino europarlamentarą Aloyzą Sakalą. Prieš ketverius metus jo vadovauta komisija, nagrinėjusi galimas grėsmes nacionaliniams saugumui, išvadose konstatavo, kad tuometis prezidentas Rolandas Paksas buvo pažeidžiamas dėl išskirtinių santykių su dosniausiu jo rinkimų kampanijos rėmėju J. Borisovu. Komisijos išvadose rašoma, kad J.Borisovas, palaikomas su Rusijos spec. tarnybomis siejamos bendrovės “Almax”, darė poveikį R.Pakso sprendimams.

“Kad toks žmogus, t.y. jo firma, laimi konkursą, ir dar karinei technikai, kuri taip pat susieta su NATO, tai reikia tik stebėtis,” - TV3 “Žinioms” tvirtino europarlamentaras.

Tačiau tai, kas stebina A.Sakalą, visai nestebina premjero Gedimino Kirkilo.

“Politiškai verslo negalima visą laiką vertinti. Jeigu viskas buvo skaidru, jeigu tai atitinka NATO reikalavimus… Be to, kaip žinote, mūsų senieji kariniai sraigtasparniai yra rusų gamybos, tad net nėra galimybės jų remontuoti kitose šalyse. Manau, čia ir yra pagrindinės priežastys,” – sakė premjeras.

Kitą karinių oro pajėgų sraigtasparnį už beveik 3 milijonus litų remontuos J.Borisovo kompanijos “Avia Baltika” konkurentė “Helisota”.