Su VST Palangos atstovais penktadienio vakarą susisiekti nebuvo įmanoma. Oficialų pranešimą apie gedimą bendrovė išplatino tik šeštadienį 17 valandą.

Kaip praneša DELFI korespondentai Palangoje, penktadienį mieste neveikė nei parduotuvės, nei kavinės. Gausiai savaitgalį į pajūrį suvažiavę poilsiautojai penktadienio vakarą Palangos kavinėse galėjo geriausiu atveju paprašyti padavėjo atnešti gėrimo.

Vėliau kavinės nebeteikė ir šios paslaugos, nes nebegalėjo gėrimų atšaldyti neveikiančiuose šaldytuvuose.

Pirminiais duomenimis gedimas įvyko 110/10 kV Palangos elektros pastotėje. Iš jos elektra paskirstoma ir tiekiama didžiajai miesto daliai.

Pastotėje įvyko trumpas sujungimas ir suliepsnojo ten esantys elektros įrenginiai. Specialistai aiškinasi gedimo priežastis. Manoma, jog gedimas pastotėje sąlygojo i tolesnių gedimų virtinę – beveik tuo pačiu metu gedimai užfiksuoti net 6 požeminiuose aukštos įtampos kabeliuose.

Gedimams šalinti buvo išsiųstos operatyvinės brigados. Palangiškiam į pagalbą iškviestos ir gedimų šalinimo brigados iš Klaipėdos.

Pasak VST pranešimo, gedimus šalinti skubantys elektrikai į pagalbą pasitelkė policijos pareigūnus – daugelyje miesto vietų dėl transporto grūsčių specializuotam elektrikų transportui buvo sunku, o kai kur - neįmanoma pravažiuoti. Avarinės gedimų šalinimo brigados dirbo visą naktį.

Centrinei Palangos miesto daliai elektros energijos tiekimas atstatytas maždaug per dvi valandas. Paskutiniai gedimai pašalinti ir elektros energijos tiekimas visiems bendrovės klientams atstatytas paryčiais – maždaug 5 val.

Bendrovė apie įvykusią avariją nedelsiant informavo miesto valdžią. VST duomenimis, elektros energijos tiekimo sutrikimas nesutrukdė mieste vykusiam festivaliui "Laumės juosta" bei automobilių lenktynėms.

Bendrovė išplatintame pranešime atsiprašo savo klientų bei Palangos miesto svečių dėl patirtų nepatogumų.