Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Danėlius DELFI patvirtino, kad D. Šaluga sulaikytas, artimiausiu metu bus sprendžiama, kokią kardomąją priemonę jam skirti.

D. Šaluga buvo sulaikytas, kai iš vieno piliečio paėmė 50 tūkst. litų. Valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje bus priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas.

„Valdininkas buvo tik tarpininkas, nuo jo sprendimas savivaldybėje negalėjo priklausyti, tačiau jis pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir pažintimis“, - DELFI sakė G. Danėlius.

100 tūkst. litų kyšį D. Šaluga įtariamas paėmęs per du kartus. Prokuratūra kol kas nesako, ar pavyko užfiksuoti abu pinigų perdavimo atvejus.

„Valdininkas buvo užkluptas iš karto po nusikaltimo, jam tai buvo labai netikėta“, - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Administracijos departamento direktorius kol kas yra vienas įtariamasis baudžiamojoje byloje.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

J.Imbrasas: jis priešinosi administracijos reformai

„Tai vienas iš tų, kurie aršiausiai priešinosi administracijos reorganizacijai, mums tik atėjus į valdžią subūrė profsąjungą, bandė organizuoti visokius pasipriešinimus, bandė suburti darbuotojus, inicijuoti streikus, kad atėjo blogiečiai žmonės. Pasirodė, kad reorganizacija reikalinga“, - DELFI sakė Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

Pasak mero, iškart po savaitės, kai pasikeitė valdžia, pareigūnas išėjo atostogų. „Prižiūri namuose vaiką, vyras dviejų metrų aukščio, muskulingas, jaunas, gražus. Sako, kad jis savivaldybėje dažnai lankosi – čia jį visą laiką mato“, - kalbėjo J. Imbrasas.

Meras teigė, kad D. Šaluga iš pradžių susirgo, o paskui išėjo tėvystės atostogų. Jis teigė pastebėjęs, kad D. Šaluga ne vieną mėnesį buvo paėmęs tėvystės atostogų ir pernai, „bet visą laiką savivaldybėje maišydavosi“. „Lyg ir nedirba, bet lyg ir dirba. Matyt, užsiima kitais darbeliais, ko gero“, - svarstė sostinės meras.

„Energingas, sveikas, drūtas vyras, gražus, nuaugęs, laksto čia ereliu, ką padarysi“, - departamento direktorių apibūdino sostinės meras.

Antradienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje J. Imbrasas sakė, kad D. Šaluga - vienas savivaldybės pareigūnų, su kuriuo kalbėjosi vos tik pradėjęs dirbti. Jis teigė jau tada turėjęs informacijos ir įtarimų dėl neskaidraus D. Šalugos darbo ir kalbėjęs apie tai, kad valdininkas daugiau savivaldybėje dirbti negali.

J. Imbrasas sako, kad įtariamojo išpuoliai, pareiškimai apie „atėjusią blogą valdžią“ ir darbuotojų teises buvo tik šūkiai, o jis „buvo vienas iš buvusios sistemos gynėjų“. „Sistema gynėsi pasitelkdama tokius žmones kaip Darius Šaluga“, - žurnalistams tvirtino meras.

J. Imbrasas tikino ir antradienį sulaukęs žmonių skambučių dėl D. Šalugos darbo. Pasak jo, piliečiai vienokia ir kitokia forma pateikdavo informaciją, kad D. Šalugos vadovaujamame departamente yra problemų. Tačiau J. Imbrasas, gindamasis nesąs teisininkas, minėtų problemų neįvardino.

D. Šaluga yra Vilniaus savivaldybės Administracijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas. Pastaruoju metu jis priešinosi ir grasino streikais naujosios Vilniaus valdžios vykdomai administracijos reformai.

Savivaldybė pastarosiomis dienomis atsidūrė STT akiratyje. Kaip DELFI jau rašė, STT Vilniaus valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vilniaus miesto tarybos narių papirkimo.