Finansų ministerijos sudaryta darbo grupė anksčiau siūlė penkerių metų laikotarpiu leisti atidėti 20 proc. pelno investicijoms į aukštąsias ir vidutiniškai aukštas technologijas, o LPK ragino leisti atidėti pusę pelno jo neapmokestinant.

Apsispręsta, kad technologijos, į kurias investuojama, turi būti naujos ir perkamos iš tiesioginių jų pardavėjų.

„Mes dar galutinai nesutarėme, bet praktiškai tą sąrašą aptarėme, kokioms technologijoms turėtų būti taikoma ši lengvata. Tai yra įrengimai ir mašinos, kompiuterinės sistemos, intelektualios nuosavybės teisės licencijos“, – DELFI dėstė ūkio ministras.

Anot jo, Seimui šį įstatymo projektą tikimasi teikti rudenį.

LPK taip pat norėjo gauti pelno mokesčio lengvatą ir investicijoms į pramoninių–gamybinių pastatų statybą, tačiau tam griežtai priešinosi Finansų ministerija, tvirtindama, kad tai dar labiau kaitintų šalies ekonomiką.

Dabartinis pelno mokesčio tarifas yra 15 proc.

Iki 2002 metų įmonėms galiojo 0 proc. pelno mokesčio tarifas reinvestuojamam pelnui, o pelno mokesčio tarifas tuomet buvo 27 proc. Dalios Grybauskaitės vadovaujama Finansų ministerija panaikino šią lengvatą ir pelno mokestį sumažino iki 15 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją