Balandžio pabaigoje pastarasis kreipėsi į prokuratūrą bei pateikė įrašą, kuris esą įrodo, kad Seimo narys ir buvęs Tauragės rajono meras Pranas Petrošius siūlo jam sumokėti "juodais" pinigais:

P.Petrošius: „Mes popieriuje rašom tūkstantį ir kiekvieną mėnesį mudu su Vaclovu duodam grynais po 200 litų”.

V.Karbauskis: „400 litų dar”.

P.Petrošius: “Tą dalyką iki Naujų metų mudu iš savo asmeninių lėšų. Duodam pačiam kas mėnesį 400 litų grynais į rankas. O paskui būtų gerai, kad laikraštis pakiltų, paskui jau tada mokėsime oficialiai”.

Seimo etikos sargai trečiadienį nutarė kreipėsi į prokurorus, ar šie tikrai pradėję šio incidento tyrimą. „Jei toks tyrimas vyksta, mes negalime priimti jokio sprendimo, kad tai nebūtų palaikyta spaudimu“, - DELFI sakė Etikos komisijos narys Algirdas Monkevičius.

Jo teigimu, incidentas, į kurį įsipainiojo jo partijos kolega socialliberalas V. Karbauskis yra daug gilesnis, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

„Ten yra du konkuruojantys laikraščiai, skirtingos stovyklos, - aiškino situaciją Tauragėje parlamentaras. – Bus rimtesnė problema, jei paaiškės, kad tai provokacija, o laikraščių savininkai savo kare naudojasi žurnalistais“.

Parlamentaras V.Karbauskis šią istoriją taip pat vadina provokacija ir neigia, kad žurnalistui buvo siūlyta alga „vokelyje“.